ΓΟΥΙΝΤΕΡ ΧΕΙΒΕΝ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το 32ο ετήσιο ελληνικό φεστιβάλ του Γουίντερ Χέιβεν έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους της πόλης να έρθουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό αλλά και τα μέλη της τοπικής ελληνικής κοινότητας.
Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Σοφίας του Γουίντερ Χέιβεν. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, να διασκεδάσουν με μουσικοχορευτικές παραστάσεις και φυσικά να απολαύσουν ελληνικό σπιτικό φαγητό.
Πολλοί μαθητές του ελληνικού Δημοτικού σχολείου χόρεψαν, φορώντας παραδοσιακές στολές και ενθουσίασαν το κοινό.
Η Βίκυ Ορφανού (Vicki Orfan), μέλος εκκλησίας, συμμετέχει εθελοντικά στο φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια και όπως δηλώνει στην τοπική εφημερίδα «Daily Ridge» κάνει τα πάντα, από σερβίρισμα μέχρι πλύσιμο πιάτων.
Αλλη μία εθελόντρια του φεστιβάλ και κάτοικος της πόλης, Ντάνα Λιντμπεργκ δήλωσε πως εκτιμά τον τρόπο με τον οποίο το ετήσιο φεστιβάλ έχει μεγαλώσει, γεγονός που καταμαρτυρά την αγάπη και το ενδιαφέρον των ντόπιων για την ελληνική κοινότητα και τον πολιτισμό της.
Ο πατήρ Τζέιμς Ρουσάκης (James Rouskais) υπηρετεί στην εκκλησία τα τελευταία τρία χρόνια. Είχε αποσυρθεί μετά από 48 χρόνια, αλλά επέστρεψε, αφού έμεινε κενή η θέση στην εκκλησία.
«Το κάνουμε αυτό κάθε χρόνο», είπε για το φεστιβάλ. «Πολλές από τις ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες το κάνουν αυτό για να διαδώσουν τον ελληνικό πολιτισμό. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία να δείξουμε την κουλτούρα μας και μια ευκαιρία για την κοινότητα να έρθει πιο κοντά» εξήγησε.
Πηγή: Ekirikas.com
















Leave a comment