Breaking News
ΑΓΙA – ΣΟΦΙA – ΘΡΑΣYΤΑΤΗ ΠΡOΚΛΗΣΗ ΑΠO ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΙΜΑΜΗ: ΟΣΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΣΥΝΑΓΕΡΜOΣ: EΦΤΑΣΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛIΕΣ ΤΗΣ ΛHΜΝΟΥ Η ΕΠΙΚIΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚH ΒΛEΝΝΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡA! EΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΣΚEΨΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΕΝ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒIΝΤΕΟ)
ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΠΑΡΑΙΤHΘΗΚΕ Ο Σ. ΜΠΑΛAΣΚΑΣ ΑΠO ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΟ «ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ» ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ – Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ «ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΣ» ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΙΙ
«ΣΠΑΕΙ» ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ – ΓΙΛΜΑΖ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ NAVTEX ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΛΛΑΓEΣ ΣΤΟ ΥΠΕΞ: ΠΟΙΟΙ ΠΡEΣΒΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟYΝΤΑΙ, ΟΙ ΕΠΙΛΟΓEΣ ΣΕ ΚΡIΣΙΜΑ ΠOΣΤΑ
ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Ο ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
NAVTEX ΓΙΑ ΑΣΚHΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑIΟ ΑΠO ΤΗΝ ΤΟΥΡΚIΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 11 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

Η ταινία μικρού μήκους Help από την εταιρία παραγωγής Madrid Destino στην Ισπανία κέρδισε το βραβείο Grand Prix στο 11ο Amorgos Tourism Film Festival.

Το 11ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αμοργού, ακολουθώντας τις επίσημες οδηγίες σχετικά με τη διεξαγωγή Φεστιβάλ εν μέσω διεθνών lock downs, πραγματοποιήθηκε εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακά με τη συμμετοχή των συντελεστών του Φεστιβάλ αλλά και των νικητών στις 12 διαγωνιζόμενες κατηγορίες ταινιών, στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa στην Αμοργό μεταξύ 11-14 Νοεμβρίου 2020.

Η κριτική επιτροπή βράβευσε ταινίες από 15 χώρες, μεταξύ των οποίων η Πορτογαλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Αυστρία, Δανία αλλά και Ελλάδα, Μαλδίβες, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και Περού. Διαγωνίστηκαν συνολικά πάνω από 600 ταινίες μικρού μήκους από 30 διαφορετικές χώρες. Δείτε όλους τους νικητές του φετινού διαγωνισμού  ΕΔΩ .

Εκατοντάδες θεατές απ’ όλο τον κόσμο συντονίστηκαν στο YouTube όπου καθημερινά γινόταν προβολές των νικητήριων ταινιών και παράλληλες ομιλίες από επιφανείς προσωπικότητες στον χώρο της Τέχνης αλλά φυσικά και στον κλάδο του Τουρισμού. Ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Μαργαρίτης παρουσίασε ομιλία με θέμα την σπουδαιότητα των ταινιών για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ενώ ο παραγωγός και διευθυντής του 360MediaTV από την Αγγλία, κ. Laurence Koe, μίλησε για την Αμοργό ως διεθνή προορισμό για γύρισμα ταινιών. Η κ. Βένια Βέργου, διευθύντρια του Hellenic Film Commission στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συντόνισε πάνελ σχετικά με τη σύνδεση μεταξύ παραγωγής ταινιών και τουριστικής ανάπτυξης. Ο κ. Santi Valldeperez παρουσίασε ομιλία σχετικά με την παραγωγή τουριστικών ταινιών και τη σημασία τους στην τουριστική βιομηχανία, ενώ ο κ. Αρίσταρχος Παπαδανιήλ μίλησε για τους διάφορους τρόπους μέσω των οποίων μπορούν να παρουσιαστούν κινηματογραφικές ιστορίες.

Σχετικά με το Amorgos Tourism Film Festival

Το Amorgos Tourism Film Festival είναι ένα διεθνές, τετραήμερο Φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμοργού. Ξεκίνησε το 2010 στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό προκειμένου να δημιουργήσει μια διεθνή πλατφόρμα για την ενίσχυση του τουρισμού μέσω οπτικοακουστικών μίντια και για τη βράβευση των καλύτερων διεθνών τουριστικών ταινιών και βίντεο.

Από το 2017, το Amorgos Tourism Film Festival είναι μέλος της CIFFT – International Committee of Tourism Film Festivals, που εδρεύει στη Βιέννη Αυστρίας.

Παρακολουθήστε τις 4 μέρες του Φεστιβάλ εδω:

 

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *