ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΡΩΣΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

ΗΡωσία θα πρέπει να εξαπολύσει προληπτικό χτύπημα εάν η Δύση δώσει στην Ουκρανία πυρηνικά όπλα, ανέφεραν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τη σχετική δήλωση του αναπληρωτή προέδρου του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, πρώην πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, την Παρασκευή.

«Υπάρχουν μη αναστρέψιμοι νόμοι του πολέμου. Εάν πρόκειται για πυρηνικά όπλα, θα πρέπει να υπάρξει προληπτικό χτύπημα», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Χθες ο κυβερνήτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να μεταφέρει τακτικές πυρηνικές κεφαλές για αποθήκευση στη Λευκορωσία, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό τα όπλα να έχουν ήδη φτάσει στη χώρα του.

«Έπρεπε να προετοιμάσουμε τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και τα υπόλοιπα εκεί [στη Λευκορωσία. Τα έχουμε κάνει όλα αυτά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησε η μετεγκατάσταση των πυρηνικών πυρομαχικών», δήλωσε ο Λουκασένκο κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής του Ευρασιατικού Οικονομικού Φόρουμ στη Μόσχα.

Ερωτηθείς εάν τα όπλα έχουν ήδη φτάσει, είπε: «Ίσως. Θα πάω να ρίξω μια ματιά».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγες ώρες αφότου Ρώσοι και Λευκορώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι υπέγραψαν σύμφωνο που προβλέπει ότι η Μόσχα μπορεί να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στην πυρηνική στάση του Κρεμλίνου που θα μπορούσε να αυξήσει το διακύβευμα οποιασδήποτε μελλοντικής αστάθειας στη Λευκορωσία.

 

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *