Breaking News
Η ΣΕΡΒΙΑ ΘΑ ΜΠΟΪΚΟΤΑΡΕΙ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΕΕ-ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ
ΕΕ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ 27 ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΛΑΦΟΝ 5% ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Ο ΣΙ ΜΙΛΗΣΕ: ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ: Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕ 10ΗΜΕΡΗ “ΕΚΔΡΟΜΗ” ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ – ΕΞΠΡΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ [VIDEOS]
«ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΑΚΕΤΑ» ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΖΩΩΝ ΕΛΑΒΑΝ ΠΕΝΤΕ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑΡΑΞΙΑΣ
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: ΈΝΤΟΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ
ΙΝΔΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ: Η ΙΝΔΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
ΒΕΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΣΕΝΓΚΕΝ – “ΝΑΙ” ΓΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: «ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ» ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!
ΕΥΡΩΠΗ
ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: ΠΩΣ Η Ε.Ε ΞΟΔΕΨΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ από τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν ενέργεια, συνέβαλαν ελάχιστα στους στόχους για την κλιματική αλλαγή και σε ορισμένες περιπτώσεις χρηματοδότησαν επενδύσεις που θα είχαν συμβεί ούτως ή άλλως, δήλωσαν ελεγκτές τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΕ θεωρεί ότι ο περιορισμός της χρήσης ενέργειας είναι απαραίτητος για την επίτευξη των στόχων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και οι υψηλές τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας τους τελευταίους μήνες αύξησαν την προσήλωση στα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η χρηματοδότηση της ΕΕ για τη στήριξη της εξοικονόμησης ενέργειας για τις επιχειρήσεις δεν ήταν αποτελεσματική, ανέφερε σε έκθεσή του το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η ΕΕ δαπάνησε 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της για την περίοδο 2024-2020 για τη στήριξη της ενεργειακής απόδοσης στις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών ελέγχων και μέτρων για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας ή της έντασης ενέργειας στη βιομηχανία, τις υπηρεσίες ή το δημόσιο τομέα.

Οι ελεγκτές εκτίμησαν ότι τα έργα που υποστηρίζονταν από αυτή τη χρηματοδότηση πέτυχαν το 0,3% της ετήσιας εξοικονόμησης που απαιτείται για την επίτευξη του στόχου της ΕΕ για μείωση της τελικής κατανάλωσης ενέργειας κατά 32,5% έως το 2030, σε σύγκριση με τα προβλεπόμενα επίπεδα.

“Η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν συνδέεται επαρκώς με τις επιχειρηματικές ανάγκες – δεν έγινε σωστή ανάλυση του τι πραγματικά χρειάζονται οι επιχειρήσεις”, δήλωσε στο Reuters, ο Σάμο Τζερέμπ, μέλος του ECA,.

Η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Πολωνία αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος της στήριξης.

Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να αυξήσουν τον στόχο εξοικονόμησης ενέργειας για το 2030 και πέρυσι αποκάλυψαν σχέδια για ανακαίνιση εκατομμυρίων κτηρίων για να επιτύχουν τις τεράστιες βελτιώσεις ενεργειακής απόδοσης που απαιτούνται για την επίτευξη των κλιματικών στόχων τους. Η εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες δεν συμπεριελήφθη στην έκθεση των ελεγκτών.

Οι ελεγκτές είπαν ότι λίγο περισσότερες από τις μισές από τις αξιολογηθείσες επενδύσεις μπορεί να είχαν πραγματοποιηθεί χωρίς χρηματοδότηση από την ΕΕ – και ότι πολλοί έλαβαν επιχορηγήσεις όταν δάνεια ή άλλα χρηματοδοτικά μέσα θα ήταν καταλληλότερα.

“Οι επιχορηγήσεις δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για επενδύσεις που αποπληρώνονται”, είπε ο Τζέρεμπ.

Η Επιτροπή θα πρέπει να αξιολογήσει καλύτερα τις ανάγκες χρηματοδότησης ενεργειακής απόδοσης των χωρών και ποιος τύπος μέσου είναι ο καταλληλότερος προτού δεσμεύσει μελλοντικούς πόρους, ανέφεραν οι ελεγκτές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η εκτελεστική εξουσία της ΕΕ, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *