ΑΠΟΨΕΙΣ
ΜΕΙΝΑΜΕ ΠΙΣΩ 20 ΧΡΟΝΙΑ! ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ 3 ΜΝΗΜΟΝΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
Μείναμε πίσω 20 χρόνια! Υποστήκαμε 3 μνημόνια

Ο Ζαχαρίας Μίχας, διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας και συνεργάτης του defense-point .gr , εξηγεί στον 98.4 ότι έστω και αργά, η απόφαση για έρευνες και αξιοποίηση του φυσικού ενεργειακού πλούτου της χώρας, είναι στη σωστή κατεύθυνση, παρότι ευθύνες υπάρχουν διαχρονικά πολιτικά έως πριν λίγους μήνες, αφού για μια 20ετία μείναμε πίσω και ενώ έχουμε υποστεί οικονομικά ήδη τρία μνημόνια.

Η σπουδή κάποιων , μέχρι χθες υμνητών της βίαης μετάβασης στην πράσινη ενεργειακή ουδετερότητα , χωρίς καν η τεχνολογία να βοηθά σταθερά ακόμη σε αυτό, να υπερδιογκώσουν το θέμα, κρύβει και την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του, ώστε να αλλάξει η εσωτερική πολιτική ατζέντα. Όμως , όπως είπε, επειδή το κλίμα στο εσωτερικό είναι άκρως τοξικό πανταχόθεν, καλόν θα ήταν ακόμη και με μία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, να υπάρξει έστω και ένα minimoum εθνικής συμφωνίας για την αξιοποίηση των δικών μας υδρογονανθράκων . Παράλληλα ο κ. Μίχας , προσέγγισε και το θέμα των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης, αφήνοντας να εννοηθεί πως ένα τυχόν συνυποσχετικό για Χάγη, θα άνοιγε όλο το φάσμα από το Τουρκολιβυκό μνημόνιο, έως την επήρεια του Καστελλορίζου.

*Ο Ζαχαρίας Μίχας είναι δημοσιογράφος και ανεξάρτητος στρατηγικός αναλυτής. Διαθέτει Μάστερ στις Στρατηγικές Σπουδές από το Τμήμα Διεθνούς Πολιτικής του Πανεπιστημίου της Ουαλίας και πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνές Σπουδές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διατελέσει ερευνητής στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Εργάζεται στον εκδοτικό όμιλο “DefenceNET Media” όπου είναι αρχισυντάκτης του ενθέτου “Γεωστρατηγική” στο περιοδικό “Στρατηγική” και του εξειδικευμένου δικτυακού κόμβου “www. defencenet.gr”.

Photo: Ot.gr

(To άρθρο εκφράζει σποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη)

Πηγή: Infognomonpolitics.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *