Breaking News
BLOOMBERG: ΤΟ ΕΜΒOΛΙΟ ΟΞΦOΡΔΗΣ-ASTRAZENECA ΕΓΕIΡΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛIΕΣ ΜΕΤA ΤΟ ΤΕΧΝΙΚO ΛAΘΟΣ
ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡH ΕΠΙΒΟΛH ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
ΣΥΝΑΓΕΡΜOΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗ: ΕΞΑΦΑΝIΣΤΗΚΕ 16ΧΡΟΝΗ
ΤΡΟΧΑIΟ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛIΣΣΗΣ ΣΟΦIΑΣ: ΟΔΗΓOΣ ΠΑΡEΣΥΡΕ ΜΗΧΑΝH ΤΗΣ ΟΜAΔΑΣ ΔΙΑΣ – ΔYΟ ΤΡΑΥΜΑΤIΕΣ
ΒOΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝIΑ: ΘYΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡAΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΑΕΦ ΠΕΡΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
ΚΑΙ OΜΩΣ, Η ΟΜAΔΑ ΑIΜΑΤΟΣ EΧΕΙ ΣΗΜΑΣIΑ: ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕIΝΑΙ ΜΕΙΩΜEΝΟΣ Ο ΚIΝΔΥΝΟΣ ΛΟIΜΩΞΗΣ ΑΠO ΚΟΡΩΝΟΪO
«ΜEΔΟΥΣΑ 10»: ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΙΚO ΤΕIΧΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣOΓΕΙΟ – ΜHΝΥΜΑ ΑΠO ΕΛΛAΔΑ, ΚYΠΡΟ, ΑIΓΥΠΤΟ, ΓΑΛΛIΑ, ΕΜΙΡAΤΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: ΠΡΩΤΗ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΕΠΙΧΕIΡΗΣΗ ΣΚΟYΠΑ ΚΑΤA ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ
ΓΑΛΛΙΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ TΥΠΟ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;
Ο ΤΡΑΜΠ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΜΑΙΚΛ ΦΛΙΝ: Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Ο… ΓΚΙΟΥΛΕΝ
ΣΤΑ OΡΙA ΤΟΥΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕIΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗΣ – ΕΠIΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤAΚΗ ΤΟ ΣAΒΒΑΤΟ
ΤΑ 66Α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ
Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜ ΝΤΟΝΙΛΟΝ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗΝ CIA
Η ΜΕΓAΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦH ΤΗΣ ΕΛΛAΔΑΣ ΣΤΗ ΜEΣΗ ΑΝΑΤΟΛH
ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΠΕΘΑΝΕ Ο ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ
26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΠOΣΟ ΕYΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕI ΚΑΝΕIΣ ΝΑ «ΧΑΚAΡΕΙ» 45 ΕΚΑΤ. ΔΟΛAΡΙΑ ΑΠO ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜIΣΜΑΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΩΣ “ΟΧΗΜΑ” ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Μέχρι στιγμής, το σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου εξελίσσεται σε μία εξόχως προβληματική κατάσταση για το Δήμο της Αθήνας. Οχι ότι το έργο, ως προς τη σύλληψή του τουλάχιστον, δεν είναι απαραίτητο για την πόλη, αλλά ο τρόπος εκτέλεσής του φανερώνει μία βιασύνη και μία αγωνία της δημοτικής αρχής να εμφανίσει έργο σε ενεστώτα χρόνο.

Εχουν γραφτεί πάρα πολλά, ακόμα και για την αισθητική. Αυτό εδώ θα κρατήσουμε είναι ότι η πλειοψηφία των Αθηναίων (όχι μόνο των Δημοτών αλλά και των υπολοίπων που λόγω δουλειάς ή αναψυχής επισκέπτονται συχνά-πυκνά το κέντρο της πόλης) θεωρεί ότι η μέχρι στιγμής εκτέλεσε περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει.

Αλλωστε, πολύ πρόσφατα, με απόφαση του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, δόθηκε στην οδό Πανεπιστημίου μία λωρίδα κυκλοφορίας που είχε “αποσπαστεί” λόγω του Μεγάλου Περιπάτου. Ηταν το πρώτο, έμμεσο mea culpa του Δημάρχου.

Οπως για παράδειγμα το Ελληνοβρετανικό Eπιμελητήριο. Στο ΝewsLetter του Επιμελητηρίου στις 30 Ιουλίου, ο αποδέκτης μπορεί να διαβάσει άρθρο του Αντιδημάρχου Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων του Δήμου, Νικολάου Μαυρόπουλου για το Μεγάλο Περίπατο.

Ο Αντιδήμαρχος, με σειρά επιχειρημάτων, προσπαθεί να καταδείξει ότι το έργο θα αλλάξει προς το θεαματικά καλύτερο το πρόσωπο του κέντρου της πόλης. Χαρακτηριστικά τονίζει: “Αισθάνομαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια νέα πόλη,μια νέα εικόνα,μια νέα καλύτερη καθημερινότητα. Είναι όμως ταυτόχρονα και μια πρόοδος για την κοινωνία και την οικονομία”. Στο άρθρο όμως δεν υπάρχει ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για το μέχρι στιγμής χάος.

Προκαλεί πάντως εντύπωση πως το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (BHCC), μια ανεξάρτητη, αυτόνομη, μη κερδοσκοπική οργάνωση όπως αναφέρεται στο site του, προωθεί με μεγάλο άρθρο ένα έργο του Δήμου της Αθήνας. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι υπάρχει πρόσωπο που συνδέει απόλυτα το BHCC και το Δήμο Αθηναίων. Και αυτός δεν είναι άλλος από το συγγραφέα του άρθρου, τον Νικόλαο Μαυρόπουλο, ο οποίος είναι τέως αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Μαυρόπουλος, επίσης, είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της “ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική”, εταιρία που στις αρχές του Οκτώβρη ήταν ο κύριος χορηγός του επίσημου δείπνου “Back to Business” που διοργάνωσε το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο. Σ’ αυτόν το δείπνο Επίτιμος Ομιλητής ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σ’ αυτήν ακριβώς την εκδήλωση ο Δήμαρχος ανακοίνωσε το πρόγραμμα “Υιοθέτησε την πόλη σου”, ένα πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου, όπως μας ενημερώνουν οι αρμόδιοι, “καλούνται δημότες της Αθήνας, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ιδρύματα και φορείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος να «υιοθετήσουν» ένα δρόμο, ένα πεζοδρόμιο, ένα πάρκο, μια πλατεία, μια παιδική χαρά, μια γειτονιά, ακόμα κι ένα δέντρο ή ένα παγκάκι της πρωτεύουσας. Αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη για την φροντίδα και την συντήρησή του, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων όπου και όταν χρειάζεται”.

Στην ομιλία του ο κ. Μπακογιάννης εξήρε το ρόλο του ιδιωτικού τομέα και τόνισε, μεταξύ άλλων: “Σε αυτό το νέο μοντέλο ο ρόλος των ιδιωτών είναι καθοριστικός, είτε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, δηλαδή μιλάω για προσφορές σε είδος, είτε στο πλαίσιο χορηγικών προγραμμάτων, μιλάω για συνεισφορές σε χρήματα”.

Ξετύλιξε, κοντολογίς, ο δήμαρχος, μπροστά σ’ ένα φιλικό, επιχειρηματικό κοινό το πλέγμα των σκέψεών του για το Δήμο που σύμφωνα με το οποίο ο ιδιωτικός τομέας θα κληθεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εποχή, όπως ο ίδιο την οραματίζεται.

Μερικούς μήνες μετά παρατηρούμε ότι η σχέση που επιχειρεί να “χτίσει” ο Δήμος της Αθήνας με το ελληνοβρετανικό επιμελητήριο παραμένει ακμαία και ανθηρή, τόσο ώστε να φιλοξενείται από τον οργανισμό άρθρο απολύτως επαινετικό για ένα σχέδιο, όπως ο Μεγάλος Περίπατος, που, όπως τονίστηκε και στην αρχή, εξελίσσεται σε αχίλλειο πτέρνα τόσο της πόλης όσο και του ίδιου του Δημάρχου.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *