ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΧΜΟΥΝΤ ΑΜΠΑΣ: ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ «ΕΧΩ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ – «ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ»

Εχω πρόβλημα με το Ισραήλ διότι κατέχει τη γη μου και τη χώρα μου, τονίζει ο Μαχμούντ Αμπάς, προσθέτοντας ότι θα είναι αναγκασμένος να έχει «δοσοληψίες» με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Mohamad Torokman/Reuters) δήλωσε ότι εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί να «έχει δοσοληψίες» με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, που επανεξελέγη πρωθυπουργός του Ισραήλ αυτόν τον μήνα, μολονότι πρόκειται για άνθρωπο τον οποίο δεν ενδιαφέρει στην πραγματικότητα η ειρήνη με τους Παλαιστίνιους, όπως τόνισε.

«Δεν πιστεύει στην ειρήνη»

«Ξέρω τον Νετανιάχου πολύ καιρό, από τα χρόνια του 1990 (…). Είναι κάποιος που δεν πιστεύει στην ειρήνη, αλλά δεν έχω καμιά άλλη επιλογή παρά να έχω δοσοληψίες μαζί του», δήλωσε ο κ. Αμπάς στην παλαιστινιακή τηλεόραση.

 

Για τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία έχει πολύ περιορισμένο έλεγχο των κατεχόμενων από το Ισραήλ εδαφών της Δυτικής Oχθης, ζητούμενο είναι πάντα η ειρηνική επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Η συνέντευξή του, που μεταδόθηκε επίσης από τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου χθες Κυριακή, μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή.
«Eχω πρόβλημα με το Ισραήλ, το Ισραήλ κατέχει τη γη μου και τη χώρα μου. Ποιος είναι ο πρωθυπουργός του; Ο Νετανιάχου. Είμαι άρα αναγκασμένος να έχω δοσοληψίες μαζί του», επέμεινε ο κ. Αμπάς.

Σε απόλυτο αδιέξοδο

Οι ισραηλινοπαλαιστινιακές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις παραμένουν σε απόλυτο αδιέξοδο από το 2014.

Ο κ. Νετανιάχου, ο οποίος κατά την προηγούμενη θητεία του σύναψε συμφωνίες εξομάλυνσης, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, των σχέσεων της χώρας του με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Σουδάν και το Μαρόκο, είπε χθες πως θα επιδιώξει την υπογραφή και άλλων τέτοιων διμερών συνθηκών, καθώς μπορεί κατ’ αυτόν να συνεισφέρουν στο μέλλον να επιλυθεί η διένεξη.

Η επόμενη κυβέρνηση υπό το Λικούντ του κ. Νετανιάχου , που υποστηρίζεται από την άκρα δεξιά και θρησκευτικά κόμματα, θα είναι η πιο δεξιά στο Ισραήλ εδώ και δεκαετίες.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ

Πηγή:Ιn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *