ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!-ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: ”ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”!

 Ο υπουργός της Πακιστανικής Διασποράς, Sajid Hussain Turi αναχώρησε τη Δευτέρα από το Πακιστάν για δεκαήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελβετία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, όπου θα συναντηθεί με τις αρμόδιες αρχές και με μέλη των πακιστανικών κοινοτήτων!

Χθες αναφέραμε, πως σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Τζαμίλ, ” ο αξιότιμος Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Sajid Hussain Tori έφτασε σήμερα στην Αθήνα. Αύριο Τρίτη θα συναντηθεί με τον κ. Μηταράκη.

Σήμερα, ο Syed Muhammad Jameel Sahib, σε μια μακρά ιδιωτική συνάντηση 40 λεπτών, ενημέρωσε τον αξιότιμο επισκέπτη με τη μορφή εγγράφων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πακιστανοί μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα. Και επίσης παρουσίασε προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων τους.

”Οι Πακιστανοί στο εξωτερικό είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας, τα δικαιώματά τους θα ληφθούν υπόψη, ” δήλωσε ο Sajid Hussain Turi.

Τι αναφέρουν πακιστανικά ΜΜΕ σήμερα:

”Οι Πακιστανοί στο εξωτερικό αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας και τα δικαιώματά τους θα ληφθούν υπόψη. Απευθυνόμενος στους Πακιστανούς που ζουν στην Ελλάδα, είπε ότι οι οδηγίες του Προέδρου Bilawal Bhutto Zardari είναι να δοθεί προτεραιότητα στην ευημερία και τα προβλήματα των Πακιστανών του εξωτερικού και να παρέχει στα παιδιά τους τις καλύτερες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις. Είπε ότι γνωρίζει καλά τα προβλήματα των Πακιστανών στο εξωτερικό και εργάζεται μέρα νύχτα για να λύσει όλα τα προβλήματά τους.

Αυτές οι απόψεις εξέφρασε ο ομοσπονδιακός υπουργός Sajid Hussain Tori χθες το βράδυ στην Ελλάδα, σε μια τελετή που διοργάνωσε ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν Chaudhry Shabbir Dhama σε δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις της πακιστανικής κοινότητας και μεγάλος αριθμός Πακιστανών που ζουν στο εξωτερικό.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός είπε ότι οι Πακιστανοί έχουν κάνει πολλές θυσίες για την παγκόσμια ειρήνη και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη διαφόρων χωρών. Είπε ότι προσπαθούμε να κάνουμε συμφωνίες με ανεπτυγμένες χώρες, ώστε όλο και περισσότεροι ειδικευμένοι Πακιστανοί να μπορούν να δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης στο εξωτερικό.

Είπε ότι σε κάθε εποχή του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν, έχει γίνει πρακτική δουλειά για τα δικαιώματα των Πακιστανών στο εξωτερικό και αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε έκτακτες επισκέψεις σε διάφορες χώρες για να ενισχύσουμε τις διπλωματικές σχέσεις και να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες απασχόλησης. Και αναλαμβάνοντας τα προβλήματα των συμπατριωτών μας με τις κυβερνήσεις εδώ, τους καρπούς των οποίων θα αρχίσετε να βλέπετε.

Είπε στους Πακιστανούς του εξωτερικού ότι το υπουργείο του είναι πάντα έτοιμο να τους εξυπηρετήσει και μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του σε περίπτωση οποιουδήποτε παράπονου.

Ο Chaudhry Shabbir Dhama δήλωσε με την ευκαιρία αυτή ότι είναι ευγνώμων στον Ομοσπονδιακό Υπουργό Εξωτερικών Sajid Hussain Tori που επισκέφθηκε την Ελλάδα για να λύσει τα προβλήματα της πακιστανικής κοινότητας που ζει στην Ελλάδα.

Ο Syed Muhammad Jameel είπε ότι σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι μετανάστες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην Ελλάδα. Ελπίζουμε ότι αυτή η επίσκεψη θα παίξει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ευτυχισμένων σχέσεων.”

Τι ανέβασε στο προφίλ του ο Πακιστανός Υπουργός:

Η τοποθέτηση του Ανδρέα Μουντζουρούλια για το θέμα:

 

Πηγή: Directus.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *