ΕΥΡΩΠΗ
ΜΑΚΡΟΝ ΠΡΟΣ ΤΖΟΝΣΟΝ: ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ BREXIT1

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι μπορεί να υπάρξει «επαναρύθμιση» στις γαλλοβρετανικές σχέσεις μόνο εάν εκείνος τηρήσει τη συμφωνία διαζυγίου του Brexit που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επιπροσθέτως σύμφωνα με πηγή η οποία μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας στο πρακτορείο Reuters, ο Μακρόν είπε στον Τζόνσον ότι χρειάζεται ένα «reset» στις γαλλοβρετανικές σχέσεις και παρόλο που οι δύο πλευρές έχουν κοινά συμφέροντα, οι δεσμοί τους μπορούν να βελτιωθούν μόνο εάν ο Τζόνσον τηρήσει τον λόγο του αναφορικά με το Brexit.

 Yπενθυμίζεται ότι ο Τζόνσον θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αργότερα το Σάββατο, όπου θα μπορούσε επίσης να εγείρει τη διαμάχη για ένα μέρος της συμφωνίας διαζυγίου με την ΕΕ και συγκεκριμένα το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας.

Σημειώνεται ότι οι διαφορές για το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας, προϊόν μαραθώνιων διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας του Brexit, δηλητηριάζουν τις σχέσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες έχοντας ήδη μετατραπεί σε αυτό που ο βρετανικός Τύπος αποκαλεί «πόλεμος του λουκάνικου».

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *