Breaking News
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΩΤΙΣΜΟ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΙΧΜΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
ΛΑΘΟΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ;
LIVE STREAMING: H ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ
ΡΩΣΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΗ ΔΥΣΗ: ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΛΑΥΝΕΙ ΦΙΝΛΑΝΔΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ
ΣΙΒΡΙΣΑΡΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: «ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ» ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΜΙΝΣΚ
ΗΠΑ: ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΣΙΛΒΑΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΕΧΜΕΤ ΟΖ
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΛΙΩΝΟΥΝ ΜΕ TOS-1 ΤΟ SEVERODONETSK – ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΣΕ ΖΕΛΕΝΣΚΙ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ – ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ» – XΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ – ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΡΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ – ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΛΟΓΩ ΝΤΟΝΜΠΑΣ
ΜΗΝΥΜΑ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ: ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΛΒΙΒ- ΤΟ ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΟ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ – MΠΑΡΑΖ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΠΟΛΩΝΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ
ΜΑΓΧΗ: ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΖΗΤΑ «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ», ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΙ

Η Βρετανίδα ΥΠΕΣ απηύθυνε έκκληση για «συντονισμένη διεθνή προσπάθεια» κατά των εγκληματικών οργανώσεων που οργανώνουν τον παράνομο διάπλου της Μάγχης.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ απηύθυνε έκκληση για μια «συντονισμένη διεθνή προσπάθεια» για να καταπολεμηθούν οι εγκληματικές οργανώσεις που οργανώνουν τον παράνομο διάπλου της Μάγχης, μετά τον θάνατο 27 μεταναστών στο ναυάγιο του σκάφους στο οποίο επέβαιναν.

Προκειμένου να σταματήσουν αυτές οι διελεύσεις πρέπει «να απαντήσουμε στην ενθάρρυνση της παράνομης μετανάστευσης μακροπρόθεσμα, να διαλύσουμε τις εγκληματικές συμμορίες που μεταχειρίζονται ανθρώπους ως εμπορεύματα και να επιτεθούμε στις αλυσίδες εφοδιασμού. Κάτι τέτοιο χρειάζεται μια συντονισμένη διεθνή προσπάθεια», δήλωσε η Πατέλ στους βουλευτές, λέγοντας ότι είναι «σε συνεχή επαφή» με τους Ευρωπαίους ομολόγους της.

«Είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα, δεν υπάρχει μια εύκολη λύση», υπογράμμισε. «Απαιτεί μια ηράκλεια προσπάθεια και κάτι τέτοιο θα είναι αδύνατο χωρίς στενή συνεργασία μεταξύ όλων των διεθνών εταίρων».

Η υπουργός είπε πως επανέλαβε, στη διάρκεια μιας επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Γάλλο ομόλογό της Ζεράλντ Νταρμανέν, τη βρετανική πρόταση για αποστολή δυνάμεων προκειμένου να περιπολούν στις γαλλικές ακτές, την οποία απορρίπτει μέχρι τώρα το Παρίσι. Είπε πως η Βρετανία προσέφερε στη Γαλλία «αποφασιστική και γενναία υποστήριξη ώστε να βάλει τέλος σε αυτό το τρομερό εμπόριο».

Ανάγκη απόκρισης «σε ευρωπαϊκή κλίμακα»

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Γαλλία καλεί «τους υπουργούς αρμόδιους για τη μετανάστευση του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Βρετανίας, καθώς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια συνάντηση» την Κυριακή στο Καλαί (βόρεια Γαλλία), ανέφερε το Ματινιόν έπειτα από διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

«Η συνάντηση αυτή αναμένεται να επιτρέψει να καθοριστούν οι τρόποι και τα μέσα ενίσχυ σης της αστυνομικής, δικαστικής και ανθρωπιστικής συνεργασίας» προκειμένου να «καταπολεμηθούν πιο αποτελεσματικά τα δίκτυα διακινητών που εμπλέκονται στις μεταναστευτικές ροές», ανέφεραν οι υπηρεσίες του Γάλλου πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ.

Συνεργάτες του Καστέξ επέμειναν στην ανάγκη «μιας απόκρισης σε ευρωπαϊκή κλίμακα προκειμένου να είμαστε αποτελεσματικοί» και «να βρούμε μόνιμες λύσεις» κυρίως «επιτιθέμενοι διαρκώς στους διακινητές».

Ο Ζαν Καστέξ, που βρίσκεται σε απομόνωση έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αφού βρέθηκε θετικός σε τεστ για την Covid-19, είχε σήμερα το πρωί βιντεοδιάσκεψη με τους Γάλλους υπουργούς Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, Δικαιοσύνης, Ερίκ Ντιπόν-Μορετί, Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, Θαλασσών, Ανίκ Ζιραρντέν, Μεταφορών, Ζαν-Μπατίστ Ντζεμπαρί, Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν καθώς και με τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Photo: Φωτ. REUTERS/ Gonzalo Fuentes

25.11.2021 • 18:08

 

 

 

Πηγή: Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *