Breaking News
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΑΝ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΦΟΔΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕΛΩΝ “ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ” ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
21 ΜΑΙΟΥ 2025: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΠΑΝΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/5/25 ΚΑΙ ΩΡΑ 09: 30 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «KONTRA NEWS», ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΡΑΒΕΛΙΔΗ, ΣΤΟ KONTRA CHANNEL !
ΤΕΜΠΗ: ΠΩΣ Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΕΦΟΡΙΑ: ΨΗΦΙΑΚΟ “ΜΑΤΙ” ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΕΘΑΝΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ
20 MAIOY 2025: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ ΚΕΔΙΣΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ HJ-10 «ΠΕΡΙΚΛΗΣ», HJ-51 «ΠΙΤΤΑΚΟΣ» ΚΑΙ HJ-54 «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΗΕΡΑ HELLAS ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΥΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΡΑΜΠ: ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΡΙΣΗΣ;»-ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2025
ΕΛΛΑΔΑ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ: 1.130 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΜΕ ΛΕΜΒΟΥΣ ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

Είκοσι τέσσερα συνολικά περιστατικά, κατά τα οποία λέμβοι με περίπου χίλιους εκατόν τριάντα (1.130) αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, καταγράφηκαν από τις πρωινές ώρες της 24/6 μέχρι τις πρωινές ώρες της 27/6 στις θαλάσσιες περιοχές ν. Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Ρόδου.

Σημειώνεται ότι, μόνο στη Λέσβο επτακόσιοι σαράντα πέντε (745) αλλοδαποί επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε δεκαέξι (16) περιστατικά.

Σε όλα τα ανωτέρω περιστατικά, πλοία ανοικτής θαλάσσης, καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο θαλάσσιο πεδίο εξέλιξης των περιστατικών και ανέλαβαν την διαχείρισή τους.

 

Κατόπιν έγκαιρου εντοπισμού τους, καμία από τις παραπάνω λέμβους δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και άπαντες οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς.

 

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Λιμενικό Σώμα στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, που αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωση του Λιμενικού.

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *