ΕΛΛΑΔΑ
Κ. ΦΛΩΡΟΣ: ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

Την «εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Δυνάμεων των ΗΠΑ, υπό την ανεκτίμητη υποστήριξη του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης», η οποία είχε ως κατάληξη την «άρτια εκτέλεση των απαιτουμένων επιχειρήσεων για την υποδοχή και την εν συνεχεία προώθηση των δυνάμεων του στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη», εξήρε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

 

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο πλαίσιο της ημέρας των διακεκριμένων επισκεπτών, που διοργανώθηκε επ’ αφορμή την έναρξη της υποστήριξης του ΟΛΑ στη διασυμμαχική άσκηση Defender Europe 2021 και τη φιλοξενία αμερικανικών δυνάμεων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Φλώρος αναφέρθηκε στη διμερή άσκηση ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Immediate Response «Κένταυρος 21», που θα διεξαχθεί στις επόμενες ημέρες στο Πετροχώρι της Ξάνθης, στο πλαίσιο της Defender Europe 2021, καθώς και στις πολλές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους, μεταξύ των οποίων και η ανάπτυξη της 101ης αερομεταφερόμενης Μεραρχίας στην Ευρώπη, για την Atlantic Resolve 2020, οι οποίες αποτελούν «πολύ σημαντικά βήματα για την προώθηση της στρατιωτικής σχέσης μας με τις ΗΠΑ».

«… Αυτό που βλέπουμε γύρω μας αντιπροσωπεύει ένα ακόμη εξαιρετικό παράδειγμα της ολοένα αναπτυσσόμενης αμυντικής σχέσης μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Φυσικά η φιλία μεταξύ των δύο χωρών είναι βαθιά ριζωμένη διαχρονικά, ενώ ο στρατηγικός διάλογος και η πρόσφατη αναβάθμιση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, έδωσαν νέα πνοή στην αμυντική μας συνεργασία… Η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς μας στρατιωτικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελεί στόχο υψηλής προτεραιότητας», δήλωσε ο κ. Φλώρος, σημειώνοντας πως η αύξηση της διαλειτουργικότητας και των δεσμών Ελλάδας-ΗΠΑ, δεν συμβάλει μόνο στον αμοιβαίο όφελος των δύο χωρών αλλά και στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, κοινό στόχο και των δύο χωρών.

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *