ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ

Μηνύματα πολιτικής σταθερότητας, μέσα από την εξάντληση της τετραετίας, αλλά και συνεχούς στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε νέο σήμα προς την ηγεσία της Τουρκίας.

“Αντιμετωπίζουμε μία τεράστια γεωπολιτική κρίση με την εισβολή της Ρωσίας. Το τελευταίο που χρειάζεται η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ είναι άλλη μία εστία αναταραχής. Έχουμε υποχρέωση να λύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία και ο μόνος δρόμος είναι διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα πάντα φέρεται υπεύθυνα”.

“Είδαμε σοβαρές προκλήσεις τους περασμένους μήνες, αλλά πιστεύω ότι ο κ. Ερντογάν θα υπηρετήσει τους συμπολίτες του καλύτερα αν επικεντρωθεί στην ανάκαμψη της οικονομίας του, αντί να αναβιώνει νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις. Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

“Έχουμε σταθερή κυβέρνηση και δεσμεύτηκα ότι θα ολοκληρώσουμε τη θητεία μας…Αντισταθήκαμε στον πειρασμό των πρόωρων εκλογών, παρότι προηγούμαστε στις δημοσκοπήσεις γιατί είναι σημαντική η σταθερότητα…Δε θα ρίσκαρα τη σταθερότητα για πολιτικά παιχνίδια. Είμαστε υπεύθυνοι και μας εμπιστεύονται οι αγορές”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, τόνισε και πάλι ότι απαιτείται μία κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση… “Πρέπει να δράσουμε πριν από τον επερχόμενο χειμώνα, ώστε να δείξουμε όχι μόνο αλληλεγγύη, αλλά και αποτελεσματικότητα”, σημείωσε. “Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις όσο χρειαστεί… Καθώς η οικονομία μας υπεραποδίδει, συνεχίζουμε να επιδοτούμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, καλύπτοντας έως και το 90% των αυξήσεων”, σημείωσε και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το εφετινό καλοκαίρι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *