ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤAΚΗΣ: ΤΟ ΚΡAΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟYΤΑΙ ΝΑ ΑΞΙΩΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

«Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στους ανεμβολιαστές, διαβάζοντας το άρθρο 25 του Συντάγματος για τα Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

O κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε με αφορμή την αυριανή επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας σε ένα άρθρο του Καταστατικού μας Χάρτη, το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά «συχνά το αμελούμε», ενώ το διάβασε επ ‘ακριβώς:

«Στο Σύνταγμά μας προβλέπουμε ότι το Κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Θεωρώ ότι το άρθρο αυτό είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ. Αυτό αξιώνουμε από τους συμπολίτες μας. Το χρέος της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η μάχη της γενιάς μας. Θα την κερδίσουμε. Αλλά πρέπει να την κερδίσουμε αναλαμβάνοντας όλοι οι πολίτες την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στον εαυτό τους, στις οικογένειές τους και στο κοινωνικό σύνολο». 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε παράλληλα ότι η χώρα μας ξεπέρασε χθες το φράγμα των 10 εκατομμυρίων εμβολιασμών και πως η μετάλλαξη Δέλτα «μας υποχρεώνει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να πείσουμε πολίτες που είναι δύσπιστοι να εμβολιαστούν» ενώ αναφερόμενος στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, τόνισε πως θεωρεί ότι η διάταξη αυτή είναι σωστή και ενδεδειγμένη και είναι η τελευταία δυνατότητα που έχουμε στη διάθεσή μας. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η μετάλλαξη Δέλτα μας υποχρεώνει να εντείνουμε κι άλλο τις προσπάθειές μας για να πείσουμε συμπολίτες μας, οι οποίοι ακόμη μπορεί να είναι καχύποπτοι, ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Εκεί θα εστιάσουμε όλη μας την προσπάθεια»  ενώ πρόσθεσε ότι «είναι μια προσπάθεια, η οποία δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στο κεντρικό μήνυμα το οποίο εκπέμπεται συστηματικά και μεθοδικά από την Κυβέρνηση και από τους ειδικούς εδώ και πολλούς μήνες.  Θα πρέπει να μπουν στο παιχνίδι και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα πρέπει να πάμε πόρτα-πόρτα να πείσουμε τους καχύποπτους συμπολίτες μας ότι πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα».

«Σήμερα, έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να δώσουμε πρόσθετα κίνητρα και στους οικογενειακούς γιατρούς αλλά και στους φαρμακοποιούς, προκειμένου κι αυτοί να κλείνουν ραντεβού και να πείθουν με τον τρόπο τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *