Η συνάντηση πραγματοποιείται στην οικία του ειδικού αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόλιν Στιούαρτ, στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λευκωσίας.
Για πρώτη φορά, μετά την άτυπη πενταμερή διάσκεψη της Γενεύης, συναντώνται το πρωί της Τετάρτης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.
Η συνάντηση, που προγραμματίστηκε να γίνει στην οικία του ειδικού αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόλιν Στιούαρτ, στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου της Λευκωσίας, πραγματοποιείται στο πλαίσιο όσων είχαν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια της πενταμερούς.
Προσέρχομαι στη συνάντηση με τον τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, με ένα και μοναδικό στόχο, να υπάρξουν αποτελέσματα, είτε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, είτε άλλα αποτελέσματα που εξυπηρετούν ένα και μόνο στόχο, την επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε την Τρίτη ο κ. Χριστοδουλίδης.
Σε ερώτηση αν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα για τη συνάντηση με τον κ. Τατάρ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πως είπε πως τα μέρη έχουν αναλάβει κάποιες υποχρεώσεις έναντι του Γενικού Γραμματία των Ηνωμένων Εθνών.
«Να σας θυμίσω ότι τα αποτελέσματα της Γενεύης ήταν η συζήτηση για να δούμε αν μπορούν να προχωρήσουν κάποια μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ο διορισμός προσωπικής απεσταλμένης, η οποία, όπως έχω ενημερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, βρίσκεται στο στάδιο της γραφειοκρατικής διαδικασίας, ενδεχομένως αυτή τη βδομάδα να έχουμε ανακοινώσεις, και το επόμενο είναι η συνάντηση στα τέλη Ιουλίου στη Γενεύη», ανέφερε εν συνεχεία.
Πηγή: Gr.euronews.com
Leave a comment