Breaking News
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ: ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΒΑΣΙΛΙΑ» ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ – ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ
ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΕΥΘΕΩΣ ΜΕ ΤΟΝ… ΔΑΡΒΙΝΟ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΔΡΟΜΟ 700 ΧΛΜ. ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ
18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: 84 ΜΝΗΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΥΘΟ
ΔΡOΜΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑIΑΣ ΑΘHΝΑΣ ΜΕ ΤΕΡAΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣIΑ
ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΚΟΖΛΟΝΤΟΥΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΚΑΡ ΚΑΤΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
DW: ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ;
ΝEΑ ΕΠIΘΕΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣIΑΣ ΣΤΟΝ ΤΖEΦΡΙ ΠAΙΑΤ – ΠΩΣ ΑΝΤEΔΡΑΣΕ Ο IΔΙΟΣ
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕIΟ ΕΣΠΕΥΣΜEΝΑ Ο ΠΡOΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒIΑΣ
ΜΥΘΙΚΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΦΕΝΤΕΡΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ;
ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΑΩΟ
Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΟ INSTAGRAM – ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ INFLUENCERS
ΕΠΙΣΗΜΟ: ΝΕΟ SKODA OCTAVIA
17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ: ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΝΤΟΣΙΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

Ένα νέο στιλ διακυβέρνησης-μια κυβέρνηση «με γκάζια»- τελείως διαφορετικό από τον χαλαρό τρόπο του Αλέξη Τσίπρα, εφαρμόζει από προχθές το βράδυ ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα μέλη κυβέρνησης, που συνεδριάζουν σήμερα στις 11 το πρωί, για πρώτη και τελευταία φορά σε πλήρη σύνθεση και εκτάκτως στην Βουλή, θα πρέπει να συνηθίσουν αμέσως, στους πολύ εντατικούς ρυθμούς του κ. Μητσοτάκη, που έδειξε τι εννοεί από την πρώτη στιγμή.

Το ότι η σύνθεση της κυβέρνησης ήταν σε βασικές γραμμές έτοιμη πριν από τις εκλογές, το ότι τα πρώτα νομοσχέδια είναι έτοιμα, σχεδόν στις λεπτομέρειες τους, ήδη εδώ και πολλούς μήνες, δεν ήταν απλά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Το ότι η ανακοίνωση του νέου σχήματος έγινε από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιο Πέτσα στις 7 το απόγευμα, ακριβώς την ώρα που είχε διαρρεύσει ότι θα γίνει η ανακοίνωση, το ότι η ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε στις 12 ακριβώς, χωρίς καμία καθυστέρηση, δεν ήταν απλοί συμβολισμοί.

Ήταν η αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι χρειάζεται εντατικοποίηση της δουλειάς, προγραμματισμός και έγκαιρος σχεδιασμός, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει για την επανεκκίνηση της Οικονομίας, όσο η κυβέρνηση διαθέτει την δυναμική που της δίνει η ευρεία νίκη στις εκλογές. Είναι όμως και το προσωπικό στιλ του κ. Μητσοτάκη, που απαιτεί από τους συνεργάτες του στοχοπροσήλωση, σκληρή δουλειά και αίσθηση καθήκοντος.

Τακτικές συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου
Το νέο, στενό επιτελείο του πρωθυπουργού, θα συνεδριάζει κάθε πρωί στις 8 στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτό θα συμμετέχουν σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας Στέλιος Πέτσας και ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος Ζούλας. Ένα είδος «πρωινού καφέ» που θα ετοιμάζει την καθημερινότητα του Μεγάρου Μαξίμου και την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου.

Το υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει κάθε μήνα στο Μαξίμου, χωρίς την παρουσία των υφυπουργών, χωρίς κάμερες και δημοσιογράφους, χωρίς ζωντανές συνδέσεις με την ΕΡΤ και θα γίνεται ουσιαστική συζήτηση για τα εκκρεμή θέματα. Το πως εννοεί ο κ. Μητσοτάκης την λειτουργία του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, θα το καταλάβουν σήμερα οι νέοι υπουργοί, αφού κάθε ένας από τους 18 συμμετέχοντες, θα παραλάβει και ένα ντοσιέ, με τους στόχους που καλείται να υλοποιήσει, και τους οποίους θα παρακολουθεί ο κ. Σκέρτσος.

Στο μεταξύ, προσδιορίζοντας το νέο ύφος της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους υπουργούς ότι απαγορεύεται πλέον η πρόσληψη συγγενών στα πολιτικά γραφεία, όπως έκαναν συστηματικά οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, απαγορεύεται η σύναψη συμβάσεων με το δημόσιο για τους συγγενείς των υπουργών, απαγορεύεται η παράλληλη επαγγελματική δραστηριότητα και μπαίνει κόφτης στους μετακλητούς υπαλλήλους.

Οι πρώτες συσκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη
Το πως εννοεί την λειτουργία του Πρωθυπουργού, το έδειξε ήδη από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού λίγη ώρα μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης:

Α. Συνεκάλεσε σύσκεψη για τα οικονομικά, μετά τις σαφείς προειδοποιήσεις του Eurogroup ότι το προεκλογικό πακέτο Τσίπρα συνιστά παραβίαση των συμφωνηθέντων και θέτει σε αμφιβολία την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Β. Είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Δρακόπουλο για τις δωρεές που θέλει να κάνει το Ίδρυμα στους τομείς της Υγείας, του Πολιτισμού και της Ασφάλειας του πολίτη.

Γ. Είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του SSM Αντρέα Ενρία για τις εξελίξεις στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Δ. Είχε σύσκεψη για την διάσωση της ΔΕΗ με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν και τα πρώτα ταξίδια στο εξωτερικό του πρωθυπουργού, στην Κύπρο και στην Γερμανία.

Ο καλός στρατιώτης Άδωνις
Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός, μέσα από τις ανακοινώσεις του, αλλά και τις πρωτοβουλίες των συνεργατών του, στέλνει μήνυμα, ότι ο πρώτος και βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αυτό εξυπηρετούσε η δημοσίευση του ΦΕΚ που ορίζει τον Χρήστο Σταϊκούρα πρώτο τη τάξει υπουργό- με δεύτερο τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη- αυτοεξυπηρετούσε και το ραντεβού του κ. Γεωργιάδη, αμέσως μετά την παράδοση παραλαβή του υπουργείου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Développement για το έργο του Ελληνικού. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης το έργο θα ξεμπλοκάρει μέσα στις επόμενες ημέρες και αυτό υποσχέθηκε με ανάρτηση του και ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: Europost.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!