ΕΛΛΑΔΑ
ΚΡIΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜEΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣτΕ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΑ SELF TEST ΣΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Θα συζητηθούν 10 αιτήσεις που στρέφονται κατά των εμβολιασμών και των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων, μεταξύ των οποίων εκείνες της ΠΟΕΔΗΝ και του  Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν σήμερα δέκα αιτήσεις οι οποίες στρέφονται κατά των εμβολιασμών και των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self-test) για τον κορωνοϊό.

Μεταξύ αυτών των δέκα είναι οι αιτήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ, υπό τον νέο πρόεδρο της Δημήτριο Σκαλτσούνη και με εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Βασίλειο Ανδρουλάκη και Παναγιώτα Καρλή, θα συζητηθούν η αίτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία ζητεί την ακύρωση της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και οκτώ ακόμα αιτήσεις φυσικών προσώπων (πολιτών).

Όλοι ζητούν να ακυρωθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που επιβάλλουν τον εμβολιασμό και τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχούς (self-test) για τον κορωνοϊό, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Πάντως, το ΣτΕ με σειρά αποφάσεών του έχει ταχθεί, έως σήμερα, υπέρ των εμβολιασμών και των self-test. Μάλιστα, πρόσφατα το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ αποφάνθηκε ότι η υποχρεωτική δοκιμασία αυτοδιαγνωστικού ελέγχου covid – 19 (self-test) σε εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και η ηλεκτρονική καταγραφή του αποτελέσματός τους, είναι συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία και δεν παραβιάζει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας.

Επιπρόσθετα, το ΣτΕ, έχει απορρίψει, αιτήσεις γονέων μαθητών και εκπαιδευτικών που ζητούσαν να ανασταλεί η από 18.5.2021 υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του δωρεάν υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου για covid-19 σε μαθητές και μαθήτριες, αλλά και στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τέλος, μιλώντας οι σύμβουλοι Επικρατείας, τόνιζαν ότι οι αποφάσεις που θα εκδοθούν από την Ολομέλεια του ΣτΕ, μετά την σημερινή επ΄ ακροατηρίω συζήτηση, αναμένεται να είναι στο ίδιο πνεύμα με τις ήδη εκδοθείσες αποφάσεις του

Πηγή: Protothema.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *