Breaking News
EΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ: ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ – ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ…
”ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΡΓΗΣ” ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ – «Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΕΣ»
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: AΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΣΕΤΙΝΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΝΕΚΡΟΙ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΑΚΑΡ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ”
ΜΑΖΗΣ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ -Ο ΆΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ 3 ΛΟΓΟΥΣ
ΗΠΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΡΟΥΣΝΤΙ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΡΕΜΛΙΝΟ: Η ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα έχει το κυρίαρχο δικαίωμα να διεξάγει μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν και κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι τροφοδοτούν τεχνητά τις εντάσεις στην περιοχή.

Η Κίνα εκτόξευσε πολλαπλούς πυραύλους γύρω από την Ταϊβάν την Πέμπτη, καθώς ξεκίνησε πρωτοφανή στρατιωτικά γυμνάσια μια ημέρα μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στο αυτοδιοικούμενο νησί που το Πεκίνο θεωρεί κυρίαρχο έδαφός της.

Παράλληλα ζήτησε αυτοσυγκράτηση και από τις δύο πλευρές, αφού το Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι οι δυνάμεις του κατέστειλαν μια αρμενική επίθεση κοντά στον αμφισβητούμενο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Πέρυσι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο μετά τη μεσολάβηση της Ρωσίας για την κατάπαυση του πυρός, αλλά κατηγορούν περιοδικά η μία την άλλη για την εκτόξευση βλημάτων από τα σύνορα.

Αναφορικά με την Gazprom σημείωσε πως θα ήθελε να πάρει πίσω την τουρμπίνα του Nord Stream 1 που έχει υποβληθεί σε συντήρηση στον Καναδά, αλλά ότι απαιτεί έγγραφα που να επιβεβαιώνουν ότι η τουρμπίνα δεν υπόκειται σε κυρώσεις.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ  τόνισε ότι η συμφωνία που επετεύχθη με τη μεσολάβηση της Τουρκίας για την απεμπλοκή των εξαγωγών σιτηρών της Ουκρανίας από τη Μαύρη Θάλασσα δεν ήταν ένας “εφάπαξ μηχανισμός” και ότι ελπίζει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Η συμφωνία, η οποία επιτρέπει την αποστολή ουκρανικών σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές μέσω της Τουρκίας, πρέπει να ανανεώνεται κάθε 120 ημέρες με συμφωνία των μερών.

 

 

 

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *