ΕΛΛΑΔΑ
ΚΟΡOΝΟΪOΣ: 1.834 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ, 8 ΘAΝΑΤΟΙ, 123 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ

Σε 1.834 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 8 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 12.858.

Παράλληλα, σε 123 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Συναγερμός για τη διασπορά της Μετάλλαξης Δέλτα

Την ίδια ώρα έχει σημάνει συναγερμός στον ΕΟΔΥ λόγω της ραγδαίας διασποράς της Μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας.

Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει κανονικά κάθε Πέμπτη τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα των μεταλλάξεων στην Ελλάδα, ωστόσο οι αριθμοί φαίνεται πως είναι ανησυχητικοί και στο πλαίσιο αυτό επίκεινται ανακοινώσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια σειρά από ειδικούς έχουν υπογραμμίσει ότι η Μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει εντός του καλοκαιριού.

 

Τι εξετάζει το Μαξίμου

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραφε η «Καθημερινή της Κυριακής», το Μέγαρο Μαξίμου προτίθεται να αξιοποιήσει εντός της τρέχουσας εβδομάδας δύο νέα όπλα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα» αλλά και της απροθυμίας μερίδας πολιτών να προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα κάνει άμεσα δεκτή τυχόν εισήγηση της Επιτροπής Εμβολιασμού για την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών. Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Ιταλία, η Γερμανία, η Βρετανία είναι ήδη μερικές χώρες που έχουν εγκρίνει το εμβόλιο για αυτές τις ηλικίες.

Επιπλέον, αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση η ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, που επί του παρόντος θα αφορά μόνον στους εργαζομένους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τους υγειονομικούς. 

Λοιμωξιολόγοι μιλούν στην «Κ» για την έξαρση στη Μύκονο

Πριν από λίγες μόλις εβδομάδες η Μύκονος χαρακτηρίστηκε ως ένα νησί «πρότυπο» στους εμβολιασμούς, με σχεδόν το 90% των κατοίκων της να έχει πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις. Ωστόσο, σε μικρό χρονικό διάστημα τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν και ανάγκασαν την κυβέρνηση να επιβάλλει ένα «μίνι» lockdown.

Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε στην αύξηση 300% των ενεργών κρουσμάτων στο κοσμοπολίτικο νησί; Δύο λοιμωξιολόγοι μίλησαν στο kathimerini.gr, αναλύοντας τις παραμέτρους της τοπικής έξαρσης, η όποια -όπως είπαν- παρατηρείται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. [Διαβάστε]

Photo: Φωτ. John Liakos/SOOC

 

 

Πηγή: Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *