Breaking News
BREXIT: ΒΙΑΣΥΝΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΜΜΕ: “ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΙΘΑΝΗ” Η ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΑΤΑΡ
ΤΑ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 30 ΕΤΩΝ
ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ COSMOTE – ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΡΙΘΜΟΙ “ΑΝΟΙΧΘΗΚΑΝ” – ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ
20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΡΟΝΟΪOΣ: 438 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ, ΤΑ 175 ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚH – 85 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ
ΣEΡΡΕΣ: EΚΤΑΚΤΑ ΜEΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓH ΕΠΙΒΟΛHΣ ΤΟΠΙΚΟY LOCKDOWN
ΗΛ. ΜOΣΙΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦOΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪO ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΩΡIΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣIΑΣ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ
ΤΟΥΡΚΙΚO ΠΛΟIΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟY ΠΟΛEΜΟΥ ΜΕΤΑΞY ΡOΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛOΡΙΖΟΥ
ΤΟΥΡΚIΑ: ΘΑ ΕΞΕΤAΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΡHΜΑΤΑ ΤΟΥ ORUC REIS ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕI ΘΑ ΣΤΕIΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΕΩΤΡYΠΑΝΟ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: ΜΕ 250.000 ΝΕΚΡΟYΣ ΚΑΙ 7,3 ΕΚΑΤ. ΚΡΟYΣΜΑΤΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
EΚΘΕΣΗ – ΚOΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒOΡΕΙΑ ΚΟΡEΑ: ΒΑΣΑΝΙΣΤHΡΙΑ, ΒΙΑΣΜΟI ΚΑΙ ΤΙΜΩΡIΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟYΝΤΕΣ
YNET: ΡΩΣΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΟ FIR ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΟΙΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΡΟΥΠΑΚΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ (LIVE BLOG)
Ε.Ε: 15 ΧΩΡΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ FAKE NEWS ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 5G
AΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕHΜΟΝΑΣ: ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟI ΜΕ EΝΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤIΑ
ΑΠΟΚAΛΥΨΗ WSJ: ΜΥΣΤΙΚEΣ ΣΥΝΑΝΤHΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟYΧΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡIΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘEΡΩΣΗ ΟΜHΡΩΝ
ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΣΕ ΙΟΝΙΟ
ΣΤΟΥΣ 513 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟ – ΚΑΤΕΛΗΞΕ 87ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ
ΕΛΛΑΔΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: «LOCKDOWN» ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡOΜΙΟ ΤΗΣ ΚΟΖAΝΗΣ

Νέα αεροπορική οδηγία εκδόθηκε για το αεροδρόμιο της Κοζάνης. Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει νέα Νotam που αφορά περιορισμούς επιβατικών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Κοζάνης «Φίλιππος», η οποία εντάσσεται στα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19 και ισχύει από σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου 2020.

Η αεροπορική οδηγία προβλέπει ότι επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις για πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του (ferry flights).

Από τους περιορισμούς πτήσεων στο αεροδρόμιο Κοζάνης ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:

*Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit)

* Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).

Με έρημη πόλη μοιάζει από το πρωί η Κοζάνη, πρώτη μέρα της εφαρμογής του τοπικού lockdown και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σε όλη την περιφερειακή ενότητα λόγω της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Με μόνη πηγή «ζωντάνιας» τα σχολεία της πόλης, τα οποία παραμένουν ανοικτά με υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Εμπορικά καταστήματα, δικαστήρια, δημόσιες υπηρεσίες, χώροι άθλησης παρέμειναν κλειστά, ενώ οι λιγοστοί κάτοικοι που μετακινούνταν στους άδειους δρόμους φορούσαν υποχρεωτικά μάσκα.

Η απόφαση, την Πέμπτη, της Πολιτικής Προστασίας με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, να θέσει την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης από σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και για 14 ημέρες στο επίπεδο 4 του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας βρήκε τις αρμόδιες Αρχές αλλά και τους κατοίκους μουδιασμένους, θυμωμένους και απογοητευμένους.

Όχι όμως και έκπληκτους αφού, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κυριακίδη, Αντιδήμαρχο Κοζάνης υπεύθυνο για την οικονομική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, «το βλέπαμε να έρχεται», καθώς η συνεχής αύξηση νέων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών είχε προκαλέσει ανησυχία στις Αρχές της πόλης.

Οι αλλεπάλληλες συσκέψεις του Δήμου με τοπικούς φορείς για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων διαχείρισης της νέας πραγματικότητας αποτυπώνουν την κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας στην οποία είχε τεθεί ο Δήμος.

 

Πώς έφτασε στο lockdown

«Δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών, αλλά δράσης, ωστόσο δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι το ζήτημα της αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή μας ήταν πολυπαραγοντικό», λέει ο Αντιδήμαρχος μιλώντας στο CNN Greece:

«Ένας παράγοντας ήταν σίγουρα οιμετακινήσειςτων πολιτών σε μια μεγάλη περιφερειακή ενότητα όπως είναι αυτή της Κοζάνης, το γεγονός ότι διαθέτουμε τη δεύτερη μεγαλύτερηλαϊκή αγοράστην Ελλάδα με αποτέλεσμα, πολλοί συμπολίτες και έμποροι να μετακινούνται προς και από την περιοχή μας αλλά και οι καιρικές συνθήκες, καθώς στην πόλη μας ήδη το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς. Ασφαλώς όμως βασικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι πολλοί συνδημότες μας δεν τηρούσαν τα περιοριστικά μέτρα. Υπήρχε μια γενική χαλάρωση».

Το δεύτερο lockdown μέσα σε ένα έξι μήνες προκαλεί έντονη ανησυχία στους φορείς και τους κατοίκους της Κοζάνης, ιδιαίτερα για τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει αυτό στην πόλη.

«Είναι βασικό να δούμε πώς θα ξεφύγουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται από αυτήν την κατάσταση γιατί το πλήγμα στην οικονομία της πόλης είναι ισχυρό. Πρόκειται για το δεύτερο lockdown σε σύντομο διάστημα, μετά από μία δεκαετή οικονομική κρίση που έπληξε και την πόλη μας και σε μια περίοδο όπου η Κοζάνη βρίσκεται σε φάση απολιγνιτοποίησης με αποτέλεσμα πολλές θέσεις εργασίας να κινδυνεύουν», λέει ο κ. Κυριακίδης.

Photo: Φωτογραφία Αρχείου/Intime/ Βολιτάκης Στέλιος

 

Πηγή: Cnn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *