ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΒΡΕΤΑΝΙΑ: LOCKDOWN ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ «ΒΛΕΠΕΙ» Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΖΟΝΣΟΝ

Παράταση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στη Βρετανία και παραμονής στο σπίτι ολόκληρου του πληθυσμού για να αποτραπεί μια δραματική κορύφωση της επιδημίας του φονικού κορωνοϊού προτείνει ο ανώτερος σύμβουλος σε θέματα δημόσιας υγείας της κυβέρνησης.

Ο Μπόρις Τζόνσον με επιστολή του προς κάθε βρετανικό νοικοκυριό, προειδοποιεί ότι η κρίση του κορωνοϊού θα επιδεινωθεί επισημαίνοντας ότι, εάν χρειαστεί, μπορεί να επιβληθούν ακόμη αυστηρότεροι περιορισμοί καθώς οι νεκροί στη χώρα εκτοξεύθηκαν χθες κατά 260 φθάνοντας τους 1.019, ενώ 17.089 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησής του η πανδημία του κορωνοϊού θα κορυφωθεί τον ερχόμενο μήνα με περίπου 5.700 θανάτους στη Βρετανία.

Αλλά ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον προειδοποιεί ότι οι Βρετανοί θα χρειαστεί να μείνουν στα σπίτια τους για τρεις ολόκληρους μήνες. Όπως δήλωσε στους Κυριακάτικους Τάιμς ο κορυφαίος επιδημιολόγος και σύμβουλος της κυβέρνησης Τζόνσον «θα χρειαστεί να κρατήσουμε αυτά τα μέτρα σε πλήρη ισχύ, κατά την άποψή μου, για μια σημαντική χρονική περίοδο, πιθανώς μέχρι τα τέλη Μαϊου ίσως και μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Η εκτίμηση για τον Μάιο είναι αισιόδοξη». Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων στη Βρετανία θα συνεχίζει να αυξάνεται τις επόμενες δύο εβδομάδες, πριν αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμού των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Πηγή: Ιefimerida.gr 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *