Breaking News
«ΡΙΝΓΚ» ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚIΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚH «ΑΣΠIΔΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓAΝ ΣΤHΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΤΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ: ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ.
ΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΟΦ: ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΑΙΤΗΜΑ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΔΝΕΙΣΤΕΡΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤIΝΟΣ ΒΛAΣΗΣ: Η ΕΛΛAΔΑ ΩΣ ΠΑΓΚOΣΜΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚH ΔYΝΑΜΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΑΣΙΑΣ
ΤΖEΦΡΙ ΠAΙΑΤ: Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛIΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗ
ΣΤΟ ΧΕIΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚHΣ ΚΡIΣΗΣ ΚΑΙ ΝEΩΝ ΠΡOΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: “ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΙΣΤΗΣ”
ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΟIΞΕΙ ΤΑ ΜAΤΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚO RAPID TEST ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪO;
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ GOOGLE – OVH ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ CLOUD
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ: ΝΕΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΗΜΕΡΑ – ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
Η ΣΑΟΥΔΙΚH ΑΡΑΒIΑ ΑΡΝΕIΤΑΙ ΚAΘΕ ΕΜΠΛΟΚH ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝIΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝΟY ΠΥΡΗΝΙΚΟY ΕΠΙΣΤHΜΟΝΑ
ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ
2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Η ΔΥΝΑΤOΤΗΤΑ ΑΠΑΛΛΑΓHΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟYΝΤΩΝ ΝΟΜΙΚA ΠΡOΣΩΠΑ ΑΠO ΟΦΕΙΛEΣ ΣΕ ΔΗΜOΣΙΟ ΚΑΙ ΕΦΚΑ ΜEΧΡΙ ΤΙΣ 31.12.2020
ΚΟΡΟΝΟΪOΣ: 111 ΘAΝΑΤΟΙ ΚΑΙ 2.199 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ – ΣΤΟΥΣ 596 ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΙΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: “ΟΙ ΕΥΡΩ-ΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ”
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΩΣΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ
ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΟΡΑΣΗ ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ
ΚΟΣΜΟΣ
ΚΟΡΟΝΟΪΌΣ: ΚΑΦΕ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΡΟΜΠΟΤ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ

Ο νέος μπαρίστας σε ένα καφέ στη Νταετζόν της Νότιας Κορέας είναι ευγενικός και γρήγορος στην εξυπηρέτηση των πελατών. Με μια βασική διαφορά όμως: δεν πρόκειται για άνθρωπο, αλλά για ρομπότ.

“Ορίστε το ρόφημά σας, απολαύστε το. Είναι ακόμα καλύτερο εάν το ανακατέψετε”, λέει το ρομπότ καθώς μια πελάτισσα απλώνει το χέρι της για να πάρει το ρόφημά της από τον δίσκο που είναι ενσωματωμένο στη μεγάλη, γυαλιστερή, λευκή συσκευή που έχει τη μορφή κάψουλας.

Η Νότια Κορέα, που κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση του νέου κορονοίού, ο οποίος προσέβαλε πάνω από 11.000 ανθρώπους και στοίχισε τη ζωή σε 267, μεταβαίνει τώρα σταδιακά από τους αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης προς αυτό που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει “αποστασιοποίηση στην καθημερινή ζωή”.

Τα ρομπότ μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας σε κοινόχρηστους χώρους, δήλωσε ο Λι Ντονγκ-μπαέ, διευθυντής έρευνας στην Vision Semicon, μια μικρή εταιρία παροχής λύσεων για εργοστασιακές μονάδες που ανέπτυξε το ρομπότ μπαρίστα σε συνεργασία με ένα κρατικό επιστημονικό ινστιτούτο.

“Το σύστημά μας δεν χρειάζεται ανθρώπινη συμμετοχή από τη φάση της παραγγελίας έως την παράδοση, και τα τραπέζια είναι τοποθετημένα σε αποστάσεις για να διασφαλιστεί η ομαλή κίνηση των ρομπότ, κάτι που εντάσσεται καλά στη λογική της τωρινής καμπάνιας για αποφυγή των επαφών και τήρηση των αποστάσεων”, δήλωσε.

Το σύστημα, που χρησιμοποίει μια συσκευή-ρομπότ με ειδικό βραχίονα για την παρασκευή καφέ και ένα ρομπότ-σερβιτόρο, μπορεί να ετοιμάσει 60 διαφορετικά είδη καφέ και ροφημάτων και να τα προσφέρει στους πελάτες στα τραπέζια τους.

Μια παραγγελία για έξι ροφήματα μέσω της ειδικής συσκευής ρομπότ χρειάστηκε μόλις επτά λεπτά. Ο μοναδικός άνθρωπος που εργάζεται στο καφέ είναι ένας ζαχαροπλάστης, ο οποίος μεταξύ άλλων φροντίζει για την τροφοδοσία και την καθαριότητα της συσκευής.

Η εταιρία κατασκευής και το επιστημονικό ινστιτούτου σκοπεύουν να προμηθεύσουν τουλάχιστον 30 καφέ με τέτοια ρομπότ φέτος.

“Τα ρομπότ έχουν πλάκα και είναι κάτι εύκολο γιατί δεν είσαι υποχρεωμένος να παραλάβεις ο ίδιος την παραγγελία σου”, δήλωσε η 23χρονη φοιτήτρια Λι Τσάε-μι. “Ανησυχώ όμως για την αγορά εργασίας καθώς πολλοί φίλοι μου εργάζονται ως μερικώς απασχολούμενοι σε καφέ και αυτά θα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους”.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *