Breaking News
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ”
ΕΞΙ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΚΟΥΡΣΑΣ
ΠΙΟ “ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΞΙΑΣ $2,5 ΔΙΣ. ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Σ. ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑΪΛΑΝΔΗ, 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ “ΜΠΛΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΟΥ”
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ – ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΕΞΟΥΝ F-35 ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΙΝΑΣ
EΚΡΗΞΗ ΣΕ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ: 78ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ
ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Η «ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΤΙΔΑ» ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ: ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ: ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!
ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ «ΣΤΑΘΜΟΙ» ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ «ΣΤΑΘΜΟΙ» ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ

 

Το Νοέμβριο διενεργήθηκαν συνολικά σχεδόν οι τριπλάσιοι εμβολιασμοί σε σχέση με τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, για τον περασμένο μήνα έγιναν 1.623.167 εμβολιασμοί ενώ τον Οκτώβριο 556.829. Οι περισσότεροι εμβολιασμοί αφορούν στην τρίτη δόση, ωστόσο η κινητικότητα συνεχίζεται και στην πρώτη δόση αφού κλείνονται περί τις 20.000 ραντεβού ετησίως.

Είναι χαρακτηριστικό ότι (σύμφωνα με στοιχεία Δευτέρας), τις τελευταίες δέκα ημέρες κλείστηκαν 1.054.207 ραντεβού εκ των οποίων 130.697 ραντεβού αφορούν σε πρώτη δόση και 768.273 είναι ραντεβού αναμνηστικής δόσης. Ειδικά σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση με αυτή εμβολιάστηκαν έως χθες 1.370.818 πολίτες.

Ο Νοέμβριος είχε τρεις μεγάλους “σταθμούς” που συνέβαλαν στην αύξηση του εμβολιαστικού ρυθμού. Στις 6 Νοεμβρίου ξεκίνησε να εφαρμόζεται το “παντού rapid” για τους ανεμβολίαστους, ακόμη και για αγορές σε εμπορικά καταστήματα ή την έξοδο για καφέ σε εξωτερικούς χώρους εστίασης. Από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ο … κλοιός έσφιξε και άλλο για τους ανεμβολίαστους και τους κόπηκε η πρόσβαση από επιπλέον εσωτερικούς χώρους ψυχαγωγίας, όπως είναι τα σινεμά και τα θέατρα, από τα γυμναστήρια ενώ rapid tests επιβλήθηκαν και για την πρόσβαση στους Ιερούς Ναούς. Η τελευταία ημέρα του Νοεμβρίου επεφύλασε τη μεγαλύτερη “έκπληξη” αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Ολα τα παραπάνω πίεσαν τους ανεμβολίαστους πολίτες και οδήγησαν σε αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό. Από την ώρα της ανακοίνωσης της υποχρεωτικότητας και με βάση τα τελευταία στοιχεία, έκλεισαν ραντεβού με την … Ελευθερία 10.000 πολίτες άνω των 60 ετών, αριθμός τετραπλάσιος σε σχέση με το μέσο όρο ραντεβού των ηλικιών αυτών που για το τελευταίο δεκαήμερο δεν ξεπερνούσε τα 2600.

Τα περιοριστικά μέτρα ενδεχομένως δε σταματούν εδώ, με δεδομένη μάλιστα την “απειλή” της μετάλλαξης Ομικρον. Στο “τραπέζι” των συζητήσεων είναι η αύξηση των rapid tests για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, από δύο σε τρία, ενώ τελευταία μέτρα και εφόσον η επιδημιολογική εικόνα επιδεινωθεί είναι η απαγόρευση πρόσβασης για ανεμβολίαστους από παντού, δηλαδή εντός των εμπορικών καταστημάτων και στους υπαίθριους χώρους εστίασης, καθώς και πιθανόν τοπικά μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς, όπως είναι το μειωμένο ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση σε “κατακόκκινες” περιοχές.

Παρουσίαση: Μαρία-Νίκη Γεωργαντά

10:43 – 1 Δεκεμβρίου 2021

 

 

Πηγή: Eleftherostypos.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *