Breaking News
ΤΟΥΡΚIΑ, ΗΓΕΜΟΝΙΚEΣ ΒΛEΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚH ΕΝEΡΓΕΙΑ
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ
«ΠΡΟΣAΡΤΗΣΗ» ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝHΣΩΝ ΚΑΙ OΧΙ EΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ;
ΠOΣΟ ΕΠΗΡΕAΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛAΞΕΙΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟY ΤΑ ΕΜΒOΛΙΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ – ΠΑΓΚOΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜOΣ ΥΓΕIΑΣ: ΟΙ ΥΦΑΣΜAΤΙΝΕΣ ΜAΣΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕYΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠO ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛAΞΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ «ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ» ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΑΝAΓΚΗ AΜΕΣΗΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓHΣ ΠΤΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
ΕΠΕΣΤΡΑΦΗΣΑΝ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΝΑΖΙ
ΤΟ ΑΠΟΜΩΝΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Η “ΜΑΧΗ” ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΚΕΛΟΠΟΤΑΜΟ
Ο ΒΥΡΩΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΛΟΡΔΟ ΒΥΡΩΝΑ
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΤΟ 2021
23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ 585 ΝΕΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: AΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦOΡΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟY ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛIΤΕΣ 80 EΩΣ 84 ΕΤΩΝ
ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚEΣ ΕΙΚOΝΕΣ: ΓΕΜAΤΑ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕIΑ ΣΤΟ ΠΑΛEΡΜΟ – ΕΚΑΤΟΝΤAΔΕΣ ΦEΡΕΤΡΑ… ΣΤΟΙΒΑΓΜEΝΑ
ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟI ΕΠΙΤΑΧYΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ OΛΑ ΤΑ ΔΥΝΗΤΙΚA ΣΕΝAΡΙΑ EΧΟΥΝ HΔΗ ΑΠΑΣΦΑΛIΣΕΙ
ΤΟ ΚAΙΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
NEW START: ΥΠEΡ ΤΗΣ 5ΕΤΟYΣ ΠΑΡAΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝIΑΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣIΑ Ο ΜΠAΙΝΤΕΝ
ΤΙΡΑΝΑ: «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ» ΡΩΣΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID
ΥΓΕΙΑ
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ: ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΟ mRNA

Με τα εμβόλια για τον κορονοϊό να είναι προ των πυλών και τις χώρες να ετοιμάζουν ήδη τα πλάνα τους για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, είναι μάλλον φυσικό επόμενο πολλοί να αναρωτιούνται πώς θα αισθανθούν μετά από αυτό, αν θα είναι σαν το εμβόλιο της γρίπης, αν θα είναι οδυνηρή διαδικασία και τι γίνεται με τις παρενέργειες.

Οι Pfizer / BioNTech και Moderna είναι οι μοναδικές από τις εταιρίες της κούρσας του εμβολίου, που στηρίζονται στο mRNA. Να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ δεν έχει γίνει ποτέ χρήση εμβολίου mRNA, παρά το γεγονός ότι οι ερευνητές το μελετούν εδώ και δεκαετίες κατά της γρίπης, της λύσσας και του Ζίκα, όπως και για ορισμένους τύπους καρκίνου.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα εμβόλια mRNA είναι ότι δίνουν στο σώμα μας τις οδηγίες, με τη μορφή του αγγελιοφόρου RNA, για την παραγωγή ενός μικρού κομματιού αυτού του συγκεκριμένου κορονοϊού (SARS-CoV-2) – συγκεκριμένα της πρωτεϊνικής ακίδας. Όταν το σώμα μας λάβει αυτές τις οδηγίες, αρχίζει να την παράγει. Αυτή με τη σειρά της ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα, το οποίο αναγνωρίζει την πρωτεϊνική ακίδα ως “ξένη”, για να παράγει αντισώματα εναντίον της. Όταν λοιπόν μολυνθούμε με τον πραγματικό ιό, το σώμα μας είναι ήδη έτοιμο να τον καταπολεμήσει.

Αυτά τα εμβόλια απαιτούν δύο δόσεις: ένα για να προετοιμάσει το σώμα και, στη συνέχεια, μερικές εβδομάδες αργότερα, ένα δεύτερο για την ενίσχυση της απόκρισης. Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι τα εμβόλια των Pfizer / BioNTech και Moderna είναι το καθένα κατά 95% αποτελεσματικά.

Αλλά επειδή η τεχνολογία είναι τόσο νέα για ένα εμβόλιο, έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα και κάποιες ανησυχίες μεταξύ εκείνων για τους οποίους προορίζεται.

Ο Yasir Batalvi, ένας 24χρονος απόφοιτος κολεγίου από την περιοχή της Βοστόνης, συμμετείχε στις δοκιμές της Moderna και αποκάλυψε στο CNN ότι ο εμβολιασμός “σίγουρα δεν ήταν μια βόλτα στο πάρκο”, αλλά σίγουρα θα το έκανε ξανά.

“Η ένεση στην αρχή, ήταν σαν ένα εμβόλιο γρίπης, το οποίο βασικά είναι ένα μικρό τσίμπημα στο μπράτσο. Μόλις έφυγα από το νοσοκομείο, εκείνο το βράδυ, η δυσκαμψία έγινε λίγο χειρότερη. Μπορούσα να το κινήσω αλλά ήταν σαν να μην αισθάνεσαι πραγματικά να κινείς το χέρι σου πολύ πιο πάνω από τον ώμο σου. Αλλά οι παρενέργειες είναι συγκεκριμένες. Θέλω να πω, είναι ακριβώς στο μυ στο χέρι σου. Και αυτό είναι. Δεν επηρεάζει τίποτα άλλο και αισθάνεσαι καλά” είπε ο Batalvi.

Πηγή: Νews247.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *