ΕΛΛΑΔΑ
ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης στην Κιβωτό του Κόσμου αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά τα όσα έχουν έρθει στο «φως» για κακουργήματα στις δομές της. Την απόφαση γνωστοποίησε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Οι καταγγελίες είναι σοβαρές για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα. Πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Και σε αυτή την περίπτωση η ελληνική αστυνομία συνδράμει την δικαστική έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθεί όλη η έρευνα και είπε τι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις», είπε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι πλέον υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και των αρμοδίων Αρχών.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, η προσοχή όλων μας πρέπει να είναι και είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που μένουν στη δομή. Εξού κιόλας όπως είπε, «τα παιδιά πρέπει να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία εντός της δομής όποια εξέλιξη και αν έχει υπόθεση αυτή».

Συνεπώς, κατέληξε λέγοντας ότι μετά από σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας, Κ. Χατζηδάκη, της Δ. Μιχαηλίδου και του αρμόδιου γενικού αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης.

«Η πρώτη μας εύνοια είναι τα παιδιά και γι’ αυτό η εξέλιξη αυτή είναι επιβεβλημένη. Είναι εξέλιξη που μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη στην διάταξη ψήφισε η κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2022», επισήμανε.

Ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε, πάντως, ότι χρειάζεται «να είμαστε προσεκτικοί χωρίς παρορμητισμό».

«Όλα πρέπει να γίνουν θεσμικά με βάση τις αρχές του δικαίου και της λογικής. Οι θέσεις και οι πολιτικές της κυβέρνησης απέναντι σε φαινόμενα κακοποίησης των παιδιών είναι ξεκάθαρες και συνοψίστηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή του εθνικού σχεδίου δράσης για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση. Συνοψίστηκαν από την εξής φράση: “καμία ανοχή”».

Αναβρασμός και ανησυχία

Αναβρασμός, οργή και ανησυχία επικρατεί τα 24ωρα μετά τις καταγγελίες για κακουργήματα σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Οι μαρτυρίες και οι καταγγελίες δεν έχουν τέλος, με παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί από τη ΜΚΟ στο παρελθόν να περιγράφουν πολύ άσχημες εικόνες.

Την ίδια ώρα, η αγωνία γονέων που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στην «Κιβωτό», δείχνει να μεγαλώνει.

Γονείς ζητούν πίσω τα παιδιά τους

Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας (21/11) στο κτίριο της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, με γονείς να ζητάνε να τους δώσουν πίσω τα παιδιά του. 

Όπως μετέδωσε το OPEN, οι γονείς έσπασαν την πόρτα για να μπουν, ενώ στη συνέχεια εξήλθαν.

Ένας πατέρας από τη Συρία ζητούσε φωνάζοντας να δει τον πατήρ Αντώνιο και να του δώσουν πίσω τα παιδιά του, τα οποία προφανώς φιλοξενούνται στη δομή. Ο ίδιος μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «τους έχουν πάρει τα παιδιά» για να τα «πουλήσουν» και ότι «πρέπει να γίνουν υιοθεσίες».

«Πετάχτηκε και μας είπε “μην κάνετε τέτοια πράγματα, θα βρείτε τον μπελά σας”. Τα παιδιά μας θέλουμε, να δούμε τα παιδιά μας», σημείωσε. 

Πηγή: Εthnos.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *