Breaking News
ΤΟΥΡΚIΑ, ΗΓΕΜΟΝΙΚEΣ ΒΛEΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚH ΕΝEΡΓΕΙΑ
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ
«ΠΡΟΣAΡΤΗΣΗ» ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝHΣΩΝ ΚΑΙ OΧΙ EΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ;
ΠOΣΟ ΕΠΗΡΕAΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛAΞΕΙΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟY ΤΑ ΕΜΒOΛΙΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ – ΠΑΓΚOΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜOΣ ΥΓΕIΑΣ: ΟΙ ΥΦΑΣΜAΤΙΝΕΣ ΜAΣΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕYΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠO ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛAΞΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ «ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ» ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΑΝAΓΚΗ AΜΕΣΗΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓHΣ ΠΤΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
ΕΠΕΣΤΡΑΦΗΣΑΝ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΝΑΖΙ
ΤΟ ΑΠΟΜΩΝΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Η “ΜΑΧΗ” ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΚΕΛΟΠΟΤΑΜΟ
Ο ΒΥΡΩΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΛΟΡΔΟ ΒΥΡΩΝΑ
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΤΟ 2021
23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ 585 ΝΕΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: AΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦOΡΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟY ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛIΤΕΣ 80 EΩΣ 84 ΕΤΩΝ
ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚEΣ ΕΙΚOΝΕΣ: ΓΕΜAΤΑ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕIΑ ΣΤΟ ΠΑΛEΡΜΟ – ΕΚΑΤΟΝΤAΔΕΣ ΦEΡΕΤΡΑ… ΣΤΟΙΒΑΓΜEΝΑ
ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟI ΕΠΙΤΑΧYΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ OΛΑ ΤΑ ΔΥΝΗΤΙΚA ΣΕΝAΡΙΑ EΧΟΥΝ HΔΗ ΑΠΑΣΦΑΛIΣΕΙ
ΤΟ ΚAΙΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
NEW START: ΥΠEΡ ΤΗΣ 5ΕΤΟYΣ ΠΑΡAΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝIΑΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣIΑ Ο ΜΠAΙΝΤΕΝ
ΤΙΡΑΝΑ: «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ» ΡΩΣΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΝΑΔAΣ: ΑΠΑΓOΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓH ΠΟΛΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, Σάββατο, μια απαγόρευση στις εξαγωγές φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως αυτών που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της Covid-19, αν οι πωλήσεις αυτές εντείνουν την έλλειψη στον Καναδά.

Η απαγόρευση αυτή έρχεται τη στιγμή που τίθεται αύριο, Δευτέρα, σε ισχύ στις ΗΠΑ μια μεταρρύθμιση που προωθήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ για να επιτραπεί η εισαγωγή φαρμάκων από το εξωτερικό, ώστε να πέσουν οι τιμές.

Η μεταρρύθμιση αυτή θα επιτρέψει κυρίως στους φαρμακοποιούς και τους χονδρεμπόρους φαρμάκων να εισάγουν χύμα ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την καναδική αγορά, εξηγεί σε ανακοίνωσή του το καναδικό υπουργείο Υγείας.

Το μέτρο αυτό «έτυχε σημαντικής υποστήριξης στο επίπεδο των αμερικανικών πολιτειών και η υιοθέτησή του από τη βιομηχανία θα όξυνε το τρέχον πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων στον Καναδά», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Το σύστημα υγειονομικής φροντίδας μας είναι ένα σύμβολο της εθνικής μας ταυτότητας και εννοούμε να το προστατεύσουμε», δήλωσε η Πάτι Χαϊντού, η καναδή υπουργός Υγείας, ανακοινώνοντας την υιοθέτηση την Παρασκευή ενός διατάγματος προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Καναδάς είναι μια μικρή αγορά που αντιπροσωπεύει το 2% των πωλήσεων φαρμάκων στον κόσμο, έναντι του 44% που αντιπροσωπεύουν οι ΗΠΑ. Όμως ο Καναδάς προμηθεύεται το 68% των φαρμάκων του από το εξωτερικό, σύμφωνα με το υπουργείο.

Από το 2017, σχεδόν τα μισά (44%) από τα φάρμακα που πωλούνται στον Καναδά παρουσίασαν έλλειψη «τουλάχιστον μία φορά», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η πανδημία της Covid-19 αύξησε τη ζήτηση ορισμένων φαρμάκων, περιπλέκοντας περισσότερο τον εφοδιασμό του Καναδά με φάρμακα ανάλογα με τις ανάγκες.

Το διάταγμα καλύπτει όλα τα φάρμακα που μπορούν να εισαχθούν χύμα στις ΗΠΑ, καθώς και αυτά που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του ιού, τα βιολογικά προϊόντα και τις ρυθμιζόμενες ουσίες.

Η απαγόρευση ισχύει για τις φαρμακευτικές εταιρείες, τους χονδρεμπόρους και τους διανομείς που έχουν άδεια να πωλούν στον Καναδά.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει επίσης να παρέχουν πληροφορίες στο καναδικό υπουργείο ώστε να μπορεί να προβαίνει σε εκτίμηση του κινδύνου να παρουσιασθούν ελλείψεις στον Καναδά.

Τα φάρμακα κοστίζουν ακριβότερα στις ΗΠΑ απ’ ό,τι στον Καναδά. Οι τιμές στον Καναδά παραμένουν ωστόσο υψηλότερες από αυτές στις περισσότερες άλλες βιομηχανικές χώρες.

Mε πληροφορίες από: AΠΕ-ΜΠΕ

Photo: AP Photo/Frank Augstein

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *