Breaking News
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΑ ΣΟΛΤΣ: «ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ -ΝΑ ΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ» -ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…
ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ Β. ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΆΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ -ΣΤΕΡΕΨΕ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙA – ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ: ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΕΝΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ: ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΛΜΕ
Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ . ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔHΠΟΤΕ ΕΞEΛΙΞΗ “ΣΦIΓΓΕΙ ” ΤΗΝ AΓΚΥΡΑ.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ AΛΜΠΙΝ ΚΟΥΡΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΟΝΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 50%
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΝΑΔΑΣ: Ο ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΣ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Ο αριθμός των οπαδών της θεωρίας περί ανωτερότητας της λευκής φυλής και άλλων βίαιων εξτρεμιστών στις τάξεις του καναδικού στρατού αυξάνεται “με ανησυχητικό ρυθμό”, τονίζει έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα και προσάπτει στη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων πως δεν πράττει αρκετά για να καταπολεμήσει την τάση.

“Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχει γενικευμένος ρατσισμός στις τάξεις του στρατού μας και πρέπει να τον εξαλείψουμε”, υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υπουργός Άμυνας, η Ανίτα Άναντ.

Η έκθεση επισημαίνει την εξάπλωση της ισλαμοφοβίας, του αντισημιτισμού, του ρατσισμού σε βάρος των μαύρων και των αυτοχθόνων, του σεξισμού και της ομοφοβίας στις τάξεις των καναδών στρατιωτικών.

Η αποτυχία των στρατιωτικών αρχών να καταπολεμήσουν τον εξτρεμισμό “πλήττει τις επιχειρησιακές δυνατότητες, υπονομεύει την ευημερία (των στρατιωτικών) και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του Καναδά”, επιχειρηματολογούν οι συντάκτες της έκθεσης.

Η κυρία Άναντ σημείωσε πως είχε διατεθεί αθροιστικά ποσό 326,5 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (238 εκατ. ευρώ) στους δύο προηγούμενους ομοσπονδιακούς προϋπολογισμούς για να υπάρξει “αλλαγή κουλτούρας στον στρατό”.

Όμως οι οπαδοί εξτρεμιστικών ιδεολογιών κρύβονται ολοένα καλύτερα, για παράδειγμα κρυπτογραφώντας τις επικοινωνίες τους ή καταφεύγοντας στο λεγόμενο darknet, σύμφωνα με την έκθεση, ενώ οι προσπάθειες για τον εντοπισμό τους παραμένουν “τμηματικές και αναποτελεσματικές”.

Εξάλλου, διάφορες συστάσεις που έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια για το ζήτημα έμειναν νεκρό γράμμα, “εφαρμόστηκαν πλημμελώς, ενταφιάστηκαν ή εγκαταλείφθηκαν”, σημείωσε η Σάντρα Περόν, εκ των συντακτών της έκθεσης.

Όταν εντοπίζονται, οι εξτρεμιστικές ομάδες “αλλάζουν ονόματα, αλλάζουν σύμβολα”, σημείωσε ο στρατηγός Γουέιν Άιρ, επικεφαλής του καναδικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, χαρακτηρίζοντας απαραίτητο οι διοικήσεις να “επαγρυπνούν και να ενημερώνονται” για να τις αντιμετωπίσουν.

Mε πληροφορίες από: ΑΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *