Breaking News
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΚΟΣΟΒΟ/ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΦΕΔΡΙΕΣ- ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΟΤΙ “Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.” ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΜΟΛΔΑΒΙΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΧΘΕΣ.
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ – ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ
ΝΕΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ: ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ
LONG COVID: ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ “ΒΟΜΒΑ” ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ LAPTOP
ΗΠΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ
ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ” ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ
ΣΟΥΔΑΝ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΥΜ
ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ AΜΥΝΑΣ: ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ο Ιωάννης Μάζης*

Θα έχουμε πιέσεις και θα πρέπει η Ελλάδα να είμαι έτοιμη για αυτές τις πιέσεις που θα δεχθεί από τους συμμάχους, γιατί πρέπει να στηριχτεί η νέα κατάσταση στην Τουρκία από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

ΟΚύριος καθηγητής μεταξύ άλλων αναφέρει στο 989 Alpha Radio:

Συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να εκλεγεί ο Κύριος Κιλιντσάρογλου πάντα με δεδομένο ότι το καθεστώς Ερντογάν δεν θα οργιάσει. Αυτό είναι η πρώτη προϋπόθεση. Το αντλώ αυτό βασιζόμενος δύο πολύ σημαντικά γεγονότα. Το πρώτο είναι ότι ο κύριος Ντεμιρτάς, δηλαδή ο έγκλειστος εις τας φυλακάς του Ερντογάν πρόεδρος του κουρδικού κόμματος του HDP, έχει δηλώσει ότι το κουρδικό στοιχείο θα στηρίξει τον κύριο Κιλιντσάρογλου και σημειωτέον το HDP ελέγχει περίπου τα δύο τρίτα των Κουρδικών πληθυσμών, με Εθνική συνείδηση Κουρδικοί, που ψηφίζουν με βάση αυτό το γνώμονα στην Τουρκία. Αυτό είναι λοιπόν το Πρώτο και το δεύτερο είναι παραίτηση του έτερου υποψηφίου, πρώην δημάρχου της Άγκυρας, του κυρίου Ιντζέ ο οποίος στοχοποιήθηκε με ένα ροζ βίντεο το οποίο βέβαια ο ίδιος αρνείται ότι είναι πραγματικό.

Θεωρεί ότι είναι ένα μοντάζ. Και βεβαίως λίγο ενδιαφέρει αν είναι πραγματικό ή όχι, το αποτέλεσμα είναι ότι το εκλογικό σώμα που είναι περίπου γύρω στα 2% που επηρεάζεται από τον κύριο Ιντζέ σε ένα μεγάλο ποσοστό, πιστεύω τουλάχιστον το 50%, θα στραφεί προς τον κύριο Κιλιντσάρογλου ως κεμαλιστές γιατί αυτή είναι Ιδεολογία τους, ούτως ώστε να του δώσει τεράστια ώθηση για τη νίκη.

Κοιτάξτε, ο Κύριος Ερντογάν έχει καταφέρει να δημιουργήσει μεγάλες σκιερές περιοχές εμπιστοσύνης απέναντι στους δυτικούς συμμάχους, το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτές τις σκιερές περιοχές επιτρέπουν στην Ελληνική διπλωματία να κινηθεί πιο άνετα στο Διεθνές προσκήνιο. Ο κύριος Ερντογάν δεν χαίρει αξιοπιστίας λόγω της θέσεως, της θέσεως του ως προς την Ρωσία, αφενός και αφετέρου ως προς το ακραίο Σουνιτικό ισλαμιστικό υπόβαθρο το οποίο διαποτίζει όλη την περιοχή και βεβαίως της συνεργασίας του με τους αδελφούς μουσουλμάνους.

Αυτά είναι πολύ σημαντικά για τους δυτικούς και αντιλαμβάνεστε ότι εάν αυτά λείψουν και η νέα κυβέρνηση του κυρίου Κιλιντσάρογλου, όπως έχει ήδη δηλώσει ο ηγέτης της, θα στραφεί ολοκληρωτικός προς τη Δύση και το Ισραήλ και τους κάνει το δώρο να αλλάξει στάση απέναντι στη Ρωσία, να επιβάλει και αυτή κυρώσεις στη Ρωσία, και επιπλέον να δώσει τους S- 400 στις Ηνωμένες Πολιτείες για την δέουσα ανάλυση αντιλαμβάνεστε ότι θα αναμένει ένα αντίδωρο, το οποίο θα δώσει δικαίωμα στους παραδοσιοκράτες του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών να πανηγυρίσουν και να πουν, ναι όντως η Τουρκία χρειάζεται ένα νέο αντίδωρο.

Το αντίδωρο θα είναι η στήριξη του Κυρίου Κιλιντσάρογλου στις συνειδήσεις μιας κοινωνίας η οποία θα σπαράσσετε την επομένη από κοινωνικές εκρήξεις. Το πιστεύω αυτό Και αντιλαμβάνεστε επίσης ότι αυτά τα επίπεδα θα υπεραμυνθούν των πλεονεκτημάτων που είχαν με την διακυβέρνηση Ερντογάν. Άλλωστε και ο ίδιος ο κύριος Ερντογάν θα πρέπει να προστατεύσει τα οικονομικά οφέλη τα οποία συσσώρευσε όλο αυτό τον καιρό της εικοσαετίας, την οικογένεια κτλ αυτό το οποίο προσφυώς υπομιμνήσκετε, πρέπει να ξέρετε ότι θα τα επικαλεστεί γιατί ήδη έχει στρώσει το χαλί περί πραξικοπήματος. το οποίον προτίθεται δήθεν η αντιπολίτευσης να πράξει και τα λοιπά και τα λοιπά.

Οπότε είναι πολύ φυσικό να υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις οι οποίες, βεβαίως θα προσπαθήσουν οι δυτικοί σύμμαχοι και οι Ηνωμένες Πολιτείες να χαλιναγωγήσουν, γιατί αυτή τη στιγμή το τελευταίο που θα περίμεναν και θα ευχόντουσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι ένας εμφύλιος στην Τουρκία ειδικά κατά τη συγκυρία του Ουκρανικού πολέμου. Θέλουν την Νότιο Ανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ να είναι άθικτη.

Συνεπώς φοβούμαι ότι επειδή κατά πάγια πρακτική είναι ότι συμβαίνει εσωτερικώς στην Τουρκία από πλευράς αποσταθεροποίησης του πολιτεύματος, εξάγεται δυτικά αυτής. Δηλαδή εις βάρος της Ελλάδος. Θα έχουμε πιέσεις και θα πρέπει η Ελλάδα να είμαι έτοιμη για αυτές τις πιέσεις που θα δεχθεί από τους συμμάχους, γιατί πρέπει να στηριχτεί η νέα κατάσταση (στην Τουρκία) από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.

Η νέα κατάσταση όμως για να στηριχτεί πρέπει ο ηγέτης της να εμφανιστεί ως Εθνικός ηγέτης ο οποίος κατάφερε ότι δεν κατάφερε ο κύριος Ερντογάν. Δηλαδή ουσιαστικά τη γαλάζια πατρίδα την οποία είναι απολύτως αποδέχεται και αυτός. Μην το ξεχνάμε. Η Τουρκική υψηλή στρατηγική δεν αλλάζει είτε ενδύεται τον κοσμικό μανδύα, είτε ενδύεται τον Ισλαμικό μανδύα.

Δείτε βίντεο του “Μια σταλιά ιστορία και επικαιρότητα”:

*O Ιωάννης Μάζης είναι Έλληνας καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο ΕΚΠΑ.

(Το άρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη)

Πηγή: Pentapostagma.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *