ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛIΑ: ΑΝΕΜΒΟΛIΑΣΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟI ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟYΝ ΝΑ ΕΡΓAΖΟΝΤΑΙ – ΕΜΠOΔΙΟ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤIΑ

Δυσκολία στους ελέγχους προκαλεί η γραφειοκρατία στην Ιταλία, με αποτέλεσμα -σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο- τα δύο τρία των ανεμβολίαστων γιατρών να εργάζονται κανονικά.

Παρά το σχέδιο για επέκταση του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου», 1.500 γιατροί και υγειονομικό προσωπικό δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και τουλάχιστον 1.000 από αυτούς συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, επικαλούμενος στοιχεία που παρουσίασε η Εθνική Ομοσπονδία των Ιταλικών Ιατρικών Συλλόγων.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, κατά τα ίδια στοιχεία, 500 γιατροί έχουν παυθεί των καθηκόντων τους και 120 τις τελευταίες ημέρες έσπευσαν να εμβολιαστούν, ενώ οι υπόλοιποι εξακολουθούν να εργάζονται κανονικά. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιταλικών Ιατρικών Συλλόγων, Φιλίππο Ανέλι, απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους του που δεν έχουν εμβολιαστεί, να προσέλθουν άμεσα στα εμβολιαστικά κέντρα.

Κατά τη DW, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ιδίως στον ιταλικό Νότο, δεν επιτρέπουν στον κρατικό μηχανισμό να εξακριβώνει αν οι γιατροί και υγειονομικοί έχουν εμβολιαστεί.  

Σημειώνεται ότι προ πέντε μηνών, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και στην συνέχεια η συγκεκριμένη υποχρέωση επεκτάθηκε και σε όλους τους εργαζόμενους στα σχολεία.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Photo: AP Photo/Alessandra Tarantino

 

 

Πηγή: Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *