ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ανακοίνωσαν την επιτυχημένη εκτόξευση του πρώτου ιρανικού στρατιωτικού δορυφόρου, ο οποίος τέθηκε σε τροχιά, την ώρα που οι ΗΠΑ κατηγορούν την Τεχεράνη ότι θέλει να ενισχύσει τις ικανότητές της στον τομέα των βαλλιστικών πυραύλων μέσω της εκτόξευσης δορυφόρων.

Ο δορυφόρος αυτός “εκτοξεύτηκε με επιτυχία σήμερα, Τετάρτη, το πρωί” από την έρημο Μαρκαζί στο Ιράν, μετέδωσε ο ιστότοπος των Φρουρών της Επανάστασης Sepahnews.

“Ο πρώτος στρατιωτικός δορυφόρος του Ιράν, ο Noor, εκτοξεύτηκε σήμερα το πρωί από το κεντρικό Ιράν”, μετέδωσε παράλληλα η κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι “η εκτόξευση ήταν επιτυχημένη και ο δορυφόρος έχει μπει σε τροχιά”.

Ο Noor βρίσκεται τώρα σε τροχιά 425 χλμ πάνω από την επιφάνεια της Γης, προσθέτουν οι Φρουροί της Επανάστασης στον ιστότοπό τους.

Η εκτόξευση αυτή έγινε την ώρα που μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν επικρατεί μεγάλη ένταση όσον αφορά το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Βαγδάτη στις 3 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *