Breaking News
ΠΙΟ ΚΟΝΤA Η EΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ, ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Η ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ
ΠΑΡΑIΤΗΣΗ ΣAΡΑΤΖ: ΠΕΡΙΟΡIΖΕΤΑΙ Ή ΕΝΙΣΧYΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚH ΠΑΡΟΥΣIΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒYΗ;
ΙΡΑΝΟΙ “ΧΑΚΕΡ” ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ
ΙΑΝΟΣ: Ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ – “ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ… ΒΑΡΚΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ”
REUTERS: ΤΟ NATO ΚΡΑΤA ΜΥΣΤΙΚO ΤΟ ΠOΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣOΔΙΟ ΓΑΛΛIΑΣ -ΤΟΥΡΚIΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣOΓΕΙΟ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2021
«ΙΑΝΟΣ»: ΑΝΕΜΟΙ 10 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΕΙ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Η ΑΦΑΝHΣ ΜAΧΗ ΑΝAΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚH
ΚΟΡΟΝΟΪOΣ: ΤΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚA ΣΤΟΙΧΕIΑ ΔΕIΧΝΟΥΝ OΤΙ ΤΟ LOCKDOWN ΘΑ EΠΡΕΠΕ ΝΑ EΧΕΙ HΔΗ ΕΠΙΒΛΗΘΕI
ΚΕΦΑΛΟΝΙA: ΛOΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡIΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ RYANAIR
ΤΟ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ ΙΚΑΡΙΑ ΠΑΡΕΔΩΣΕ 180 ΤΟΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΒΗΡΥΤΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗ: ΘΡIΛΕΡ ΜΕ ΠΤΩΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ – ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΙΣΡΑΗΛ: ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ LOCKDOWN
ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – 359 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, 212 ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, 69 ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ
Ν. ΧΑΡΔΑΛΙAΣ: ΑΠΑΓOΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡIΑΣ ΒΑΡEΩΝ ΟΧΗΜAΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕIΩΝ ΣΕ 4 ΝΟΜΟYΣ
ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΕΦΤΑΣΕ Ο «ΙΑΝΟΣ» – ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΚΤΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΚΟΣΜΟΣ
ΙΝΔΟΝΗΣIΑ: OΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΑΜΒAΝΕΤΑΙ ΧΩΡIΣ ΜAΣΚΑ, ΘΑ ΣΚAΒΕΙ ΤAΦΟΥΣ

Ινδονησιανοί που συνελήφθησαν χωρίς μάσκα, αναγκάστηκαν να σκάψουν τάφους για τα θύματα του Covid-19, ως “κοινωνική τιμωρία”

Οι χωρικοί που αρνούνται να φορέσουν μάσκες αναγκάζονται από τις τοπικές αρχές σε ένα μέρος της αγροτικής Ινδονησίας να σκάψουν τάφους για τα θύματα του Covid-19, με την προοπτική ότι η χειρονακτική εργασία και η συναισθηματική φόρτιση θα πείσουν τους πολίτες να κάνουν αυτό που τους αναλογεί για να σταματήσουν την πανδημία.

Τρεις μεσήλικες και πέντε ανήλικοι στην περιοχή Cerme της περιφέρειας Gresik, στην Ανατολική Ιάβα, τιμωρήθηκαν κατά αυτόν τον τρόπο στις 9 Σεπτεμβρίου, ανέφεραν οι αρχές.

Αν και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τον γενικό πληθυσμό σε ολόκληρη την Ινδονησία, υπήρξε ένα τμήμα του πληθυσμού που ήταν απρόθυμο να φορέσει μάσκες και να τηρήσει κοινωνικές αποστάσεις, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες.

Οι ειδικοί λένε ότι η έλλειψη δημόσιας επαγρύπνησης έχει δυσκολέψει τις ινδονησιακές αρχές να σταματήσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει μολύνει σχεδόν 230.000 άτομα στη χώρα. Περισσότεροι από 160.000 από αυτούς τους ασθενείς έχουν αναρρώσει, ενώ τουλάχιστον 9.100 πέθαναν, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με το CNN, καθώς οι υποθέσεις αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση της Ινδονησίας ψήφισε νόμο τον Ιούλιο που υποχρεώνει τους ανθρώπους να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους, αλλά το άφησε στους τοπικούς αξιωματούχους να καθορίσουν ποινές για μη συμμόρφωση.

Μια ομάδα δράσης που ονομάζεται “τρεις πυλώνες” – η οποία αποτελείται από τις εθνικές ένοπλες δυνάμεις της Ινδονησίας, την εθνική αστυνομία της Ινδονησίας και την εκάστοτε τοπική αρχή – είναι υπεύθυνη για την επιβολή και επιτήρηση του μέτρου της χρήσης μάσκας σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο Cerme, οι “τρεις πυλώνες” δίνουν σε όσους πιάνονται χωρίς μάσκα τη δυνατότητα να δεχτούν πρόστιμο 150.000 ρουπίες (10 $) ή να αποδεχτούν αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί “κοινωνική τιμωρία”, σύμφωνα με τον αρχηγό της περιοχής, Suyono.

Ο Suyono εξήγησε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αποδεχτεί την κοινωνική τιμωρία, η οποία συχνά περιλαμβάνει push-ups ή καθαρισμό. Ωστόσο, ελπίζει ότι επιλογές όπως η εκσκαφή ταφών θα είναι εκπαιδευτικές και θα δείξουν “από πρώτο χέρι το πραγματικό και σοβαρό αποτέλεσμα της Covid-19”. Κανένας από αυτούς που τιμωρήθηκε δεν ήταν παρών όταν θάφτηκαν οι νεκροί, είπε ο Suyono.

Οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας Δημόσιας Τάξης παρακολουθούν τους ανθρώπους να κάνουν push up ως τιμωρία για παραβίαση των κανονισμών της πόλης για χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, Τζακάρτα, 1 Σεπτεμβρίου 2020.
Οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας Δημόσιας Τάξης παρακολουθούν τους ανθρώπους να κάνουν push up ως τιμωρία για παραβίαση των κανονισμών της πόλης για χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους, Τζακάρτα, 1 Σεπτεμβρίου 2020.  AP

Οι αρχές στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, υιοθέτησαν μία παρόμοια ιδέα νωρίτερα αυτό το μήνα. Ένας άντρας που πιάστηκε εκεί χωρίς μάσκα έπρεπε να καθίσει σε ένα φέρετρο, εκτεθειμένος σε κοινό.

Ένας άντρας μέσα σε φέρετρο ως τιμωρία για παραβίαση των κανονισμών της πόλης που απαιτούν από τους ανθρώπους να φορούν μάσκες προσώπου σε δημόσιους χώρους, Τζακάρτα, 3 Σεπτεμβρίου 2020.
Ένας άντρας μέσα σε φέρετρο ως τιμωρία για παραβίαση των κανονισμών της πόλης που απαιτούν από τους ανθρώπους να φορούν μάσκες προσώπου σε δημόσιους χώρους, Τζακάρτα, 3 Σεπτεμβρίου 2020.  AP

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτοί οι τύποι κυρώσεων έχουν αυξήσει τη χρήση μάσκας στην Ινδονησία. Η χώρα απέτυχε “να ισιώσει την καμπύλη” των κρουσμάτων για μήνες και οι νοσούντες συνεχίζουν να αυξάνονται – μόνο οι Φιλιππίνες έχουν καταγράψει περισσότερες περιπτώσεις στη Νοτιοανατολική Ασία.

Με τα κρούσματα να συνεχίζουν να αυξάνονται, η υποδομή υγείας της πόλης της Τζακάρτα ενδεχομένως να πλησιάζει τα όριά της. Οι μονάδες έκτακτης ανάγκης και στα 20 νοσοκομεία της Τζακάρτα που έχουν εγκριθεί για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 είναι πλήρεις, όπως αναφέρουν Ινδονησιανοί αξιωματούχοι.

 

Πηγή:News247.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *