Breaking News
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ: ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ BREITBART EUROPE SUMMIT
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΕ ΤΡΑΜΠ: ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ – ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ TRUTH SOCIAL
WGES GLOBAL™: ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ NOVA 2026 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΟΥΜΠΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΑ – ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΧΩΝΑΚΙΑ ΤΟΡΤΙΓΙΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΙΩΜΕΝΟ ΤΥΡΙ
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΥΚΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Ο ΤΡΑΜΠ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ: ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝΟΙ ΡΩΣΙΚΟ ΝΤΙΖΕΛ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ
11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ “Β”: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΞΥΠΝΑ ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

Κάτοικοι σε όλη την ακτογραμμή του Ειρηνικού στην Ιαπωνία έσπευσαν σε ψηλότερα εδάφη την Τετάρτη, καθώς οι προειδοποιήσεις για τσουνάμι μετά από ισχυρό σεισμό στα ανοικτά της ρωσικής Άπω Ανατολής επανέφεραν επώδυνες αναμνήσεις και διδάγματα από τον καταστροφικό σεισμό και την πυρηνική καταστροφή του 2011.

Χιλιάδες κάτοικοι εκκενώνουν τις ακτές του Ειρηνικού μετά τον σεισμό στα ανοιχτά της Ρωσίας

Λωρίδες στην τηλεόραση έγραφαν “ΤΣΟΥΝΑΜΙ! ΕΚΚΕΝΩΣΤΕ!”, καθώς οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν προειδοποιήσεις και να επικεντρωθούν στις εντολές εκκένωσης, καθώς τα κύματα του τσουνάμι πλησίαζαν τις ιαπωνικές ακτές.

«Μην μείνετε κολλημένοι στην οθόνη. Εκκενώστε τώρα!», φώναξε ένας παρουσιαστής ειδήσεων του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα NHK.

Σε ετοιμότητα οι αρχές, φόβοι για επανάληψη φαινομένων του 2011

Οι προειδοποιήσεις αυτές επανέφεραν στη μνήμη τον σεισμό της 11ης Μαρτίου 2011, όταν πάνω από 15.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μετά από σεισμό 9,0 Ρίχτερ που προκάλεσε τεράστιο τσουνάμι, το οποίο κατέστρεψε τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα και προκάλεσε ραδιενεργή καταστροφή.

Πολλοί κάτοικοι τότε δεν κατάφεραν να φτάσουν εγκαίρως σε ασφαλή σημεία, καθώς τα ύδατα από τα κύματα, ύψους δεκάδων μέτρων, κατάπιαν μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.

Την Τετάρτη, οι κάτοικοι θυμήθηκαν εκείνες τις στιγμές καθώς εκδόθηκαν προειδοποιήσεις εκκένωσης.

«Όταν είχε γίνει ο σεισμός τότε, όλοι εκκενώσαμε προς τα ψηλά. Σκέφτηκα να κάνω το ίδιο», είπε μια γυναίκα στη Φουκουσίμα στο NHK.

Εργαζόμενοι σε χαμηλά σημεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, της Tokyo Electric Power, διέκοψαν τις εργασίες αποξήλωσης μετά την προειδοποίηση και έτρεξαν προς ασφαλέστερα εδάφη. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η εκκένωση δεν συνιστά ανησυχία για την ασφάλεια.

Ιαπωνία: Προειδοποίηση για τσουνάμι ξυπνά μνήμες της τραγωδίας της Φουκουσίμα
(AP Photo/Matt Dunham)

Πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού κλήθηκαν να μετακινηθούν προς ασφαλέστερες περιοχές. Πολλοί θυμήθηκαν τα μαθήματα του 2011 – γνωστά ως “3.11” – και αψήφησαν τους κινδύνους θερμοπληξίας, μέσα στο καλοκαιρινό καύσωνα, για να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

Στην παραθαλάσσια περιφέρεια Μίε της Ιαπωνίας, μια 58χρονη γυναίκα σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό της έπεσε σε γκρεμό κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, σύμφωνα με το TV Asahi.

Ένας αξιωματούχος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ιαπωνίας προειδοποίησε ότι τα κύματα τσουνάμι μπορεί να συνεχιστούν για μια ή περισσότερες ημέρες.

«Ήμουν στο ίδιο ταχυδρομείο πριν από 14 χρόνια», δήλωσε ένας ταχυδρομικός υπάλληλος στην επαρχία Ιουάτε στο NHK.

«Αυτή τη φορά είπαμε όλοι ‘να εκκενώσουμε γρήγορα’».

Πηγή: Εrtnews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *