ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ-Β. ΚΟΡΕΑ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΙΣΙΝΤΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΗΧΘΗΣΑΝ ΤΟ 1960-1970

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα δήλωσε σήμερα ότι έχει την θέληση να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και να προσπαθήσει να επιλύσει το ζήτημα των πολιτών της Ιαπωνίας που απήχθησαν στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, σύμφωνα με σχετικές αναφορές των ΜΜΕ.

“Είμαι αποφασισμένος να αντιμετωπίσω τον Κιμ Γιονγκ Ουν προσωπικά ο ίδιος χωρίς προϋποθέσεις”, δήλωσε σχετικά ο Κισίντα σε μία συνάντηση που έγινε για το ίδιο ζήτημα στο Τόκιο, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “The Mainichi Shimbun”.

Στο ίδιο ζήτημα, αναφέρθηκαν με σχετικά δημοσιεύματά τους, η εφημερίδα “The Nikkei”, αλλά και το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η Πιονγκγιάνγκ παραδέχτηκε το 2002, ότι είχε απαγάγει 13 Ιάπωνες πολίτες κατά τις προηγούμενες δεκαετίες.

 

 

Πέντε από τους απαχθέντες που επέστρεψαν αργότερα στην Ιαπωνία και οι οικογένειες τους, δήλωσαν ότι οι υπόλοιποι απαχθέντες είχαν πεθάνει.

Ωστόσο, το Τόκιο πιστεύει ότι 17 Ιάπωνες είχαν πέσει θύματα απαγωγών και συνεχίζει να ερευνά για την τύχη όσων δεν επέστρεψαν στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *