ΕΛΛΑΔΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ – ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΠΗΓΑΓΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Τέλος στην δράση των πλουσιόπαιδων από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης έβαλε η αστυνομία τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση σε συνεννόηση με 23χρονο θύμα. Η υπόθεση είχε έρθει στο φως στις 14 Σεπτέμβρη με τις συλλήψεις των δυο γόνων, 21 και 30 ετών, αλλά και την ταυτοποίηση των συνεργών τους ηλικίας 21, 24 και 25 ετών. 

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ είχε ανακοινώσει ότι «τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους ο 21χρονος συλληφθείς εκμεταλλευόμενος την οικονομική ανάγκη του παθόντα και κατόπιν διαμεσολάβησης του 21χρονου συνεργού του, συμφώνησε σε δύο περιπτώσεις να του δανείσει τα χρηματικά ποσά των 1.000 και 2.650 ευρώ, με την τοκογλυφική απαίτηση να του επιστρέψει μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα χρηματικά ποσά των 3.000 και 7.800 ευρώ αντίστοιχα.
Ο παθών αποπλήρωσε στην πρώτη περίπτωση το συνολικό χρηματικό ποσό, με αποτέλεσμα ο 21χρονος να αποκομίσει περιουσιακό όφελος, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο 23χρονος δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το ποσό, οπότε και οι δράστες του απηύθυναν απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας μέσω γραπτών μηνυμάτων».

Ο εφιάλτης στην Πυλαία 

Ο 23χρονος έζησε πραγματικά έναν εφιάλτη στα χέρια των δυο κατηγορουμένων, καθώς τα ξημερώματα της 08-09-2022, ο 21χρονος συλληφθείς με τον 24χρονο προσέγγισαν τον παθόντα έξω από την οικία του και τον επιβίβασαν παρά τη θέλησή του με χρήση σωματικής βίας σε όχημα με οδηγό τον 25χρονο συνεργό τους. Ακολούθως, τον οδήγησαν στην περιοχή της Πυλαίας, όπου με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πιστολιού, ο 21χρονος απαίτησε την άμεση καταβολή χρηματικού ποσού 1.500 ευρώ και επιπλέον 5.000 ευρώ, πλην όμως αυτός δε διέθετε το ανωτέρω ποσό, με αποτέλεσμα να του αφαιρέσει το κλειδί του αυτοκινήτου του, μέχρι να λάβει τα χρήματα που απαίτησε.

Κατόπιν σχετικής καταγγελίας, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και σε προκαθορισμένη συνάντηση στο κέντρο της πόλης χθες, προσήλθαν ο 21χρονος με τον 30χρονο προκειμένου να παραλάβουν το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του 21χρονου καθώς και σε έρευνα της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 940 ευρώ,
  • το κλειδί του αυτοκινήτου του παθόντα,
  • ένα αεροβόλο όπλο, δέκα αμπούλες αερίου και 500 βολίδες αεροβόλου,
  • φυσίγγια πυροβόλου και πολεμικού όπλου,
  • μικροποσότητα κοκαΐνης και
  • μία ζυγαριά ακριβείας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση από κοινού, τελεσθείσα και σε απόπειρα, τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση, αρπαγή από κοινού καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών. 

Πηγή: Εthnos.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *