ΕΛΛΑΔΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Τρεις αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ εντόπισαν αστυνομικοί, το μεσημέρι, μέσα σε κάδο απορριμμάτων που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο δημοτικού σχολείου, επί της οδού Πόντου, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Οι μολότοφ κατασχέθηκαν και αποστέλλονται για εξέταση, στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ

Σημαντικά μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια είναι φέτος η κινητοποίηση της αστυνομίας για την περιφρούρηση της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Και αυτό διότι ανάμεσα σ’ εκείνους που έχουν εξαγγείλει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την ημέρα των εγκαινίων –αύριο, Σάββατο– είναι μέλη του αντιεμβολιαστικού κινήματος, το οποίο εμφανίζεται να έχει ισχυρή δυναμική στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες,  στη συμπρωτεύουσα για να πάρουν μέρος στα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. μετακινήθηκαν τα δύο προηγούμενα εικοσιτετράωρα αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Πρόκειται για 12 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) και 10 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ). Ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη και την Πέμπτη κατόπιν διαταγής της ηγεσίας προκειμένου να συνδράμουν το έργο των συναδέλφων τους, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Το ίδιο δρομολόγιο έκαναν και δύο οχήματα καταιονισμού, περισσότερο γνωστά ως «Αίαντες», που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση γενικευμένων επεισοδίων στο κέντρο της πόλης. Αναλυτικά

Photo: Intime

 

 

Πηγή:Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *