ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Η VOLVO ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ταξιδέψουν μακριά χωρίς να επιδείξουν διαβατήριο που να αποδεικνύει την ταυτότητα και τη χώρα προέλευσής τους. Οι μπαταρίες EV της Volvo θα γίνουν οι πρώτες που θα αποκτήσουν κάτι παρόμοιο.

Αλλά το διαβατήριο θα εμφανίζει επίσης πληροφορίες σχετικά με την υγεία της μπαταρίας, γεγονός που θα βοηθήσει να είναι ήσυχοι οι αγοραστές όταν τα αυτοκίνητα βγουν στην αγορά μεταχειρισμένων  και θα διευκολύνει την εκτίμηση της αξίας τους.

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια βασική έκδοση του διαβατηρίου σαρώνοντας έναν κωδικό QR στην πόρτα του οδηγού, αναφέρει η έκθεση, ενώ μια πιο λεπτομερής έκδοση θα παραδίδεται στις αρχές και πιθανώς θα είναι προσβάσιμη από τους αντιπροσώπους.

Η τεχνολογία πίσω από τα διαβατήρια EX90, η οποία, σύμφωνα με τη Volvo, θα επεκταθεί τελικά σε ολόκληρη τη γκάμα των EV και προσθέτει 10 δολάρια στο κόστος ενός αυτοκινήτου, αναφέρει το Reuters, έχει αναπτυχθεί από τη νεοφυή εταιρεία Circulor με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και καθιστά δυνατή την ανίχνευση των υλικών των μπαταριών από ένα αυτοκίνητο μέχρι το ορυχείο από το οποίο σκάφτηκαν.

Μπορεί ακόμη και να ελέγξει ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού και να εξετάσει πόσο από την ενέργεια ενός προμηθευτή προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές για να υπολογίσει ένα συνολικό ποσοστό αποτυπώματος άνθρακα για το πακέτο. Η Volvo έχει επενδύσει στην Circulor, όπως και η Jaguar Land Rover.

Πηγή: Ζougla.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *