Θέμα στον τουρκικό Τύπο έγινε η χτεσινή τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, με την εφημερίδα Sabah να επικεντρώνεται στους Αλέξη Τσίπρα, Κυριάκο Βελόπουλο και Γιάνη Βαρουφάκη για να υποστηρίξει τον τίτλο άρθρου της που λέει: “Τα εθνικά έργα της Τουρκίας πανικοβάλουν την Ελλάδα: Ούτε βίδα δεν μπορέσαμε να βάλουμε!”
Όπως γράφει η Sabah: “Μια μεγάλη εξομολόγηση ήρθε από την Ελλάδα. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα , Αλέξης Τσίπρας , ο οποίος παρακολουθεί στιγμή προς στιγμή τις εξελίξεις στον αμυντικό κλάδο, άσκησε πολύ σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πλήγμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, που ήλπιζε σε βοήθεια από την Ευρώπη, ήρθε από τον αρχηγό του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο”.
Στην επιμέρους ανάλυση για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Η Sabah γράφει: “Ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, επέστησε την προσοχή στην πρόοδο στην εθνική αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας και επέκρινε τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας με το σκεπτικό ότι δεν συνέβαλε στην αμυντική βιομηχανία της χώρας. ‘Ενώ το 60% των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Τουρκίας είναι στη δική της εθνική βιομηχανία, στην ελληνική αμυντική μας βιομηχανία δεν μπορέσαμε να βάλουμε ούτε μία βίδα'”, γράφει τουρκική εφημερίδα ενώ για τον Βελόπουλο λέει:
“Ο αρχηγός του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε ότι οι διαφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν μπορούν να θεωρηθούν ως ευρωπαϊκό πρόβλημα και είπε: ‘Ήμασταν μόνοι, είμαστε μόνοι και θα είμαστε μόνοι'”.
Από την άλλη για τον Γιάνη Βαρουφάκη και το Μερα25 η τουρκική εφημερίδα λέει: “Ο αρχηγός του κόμματος Mera25, Γιάνης Βαρουφάκης, πρότεινε τη διοργάνωση περιφερειακής διάσκεψης για τον καθορισμό των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας και όχι διμερείς διαπραγματεύσεις για προβλήματα με την Τουρκία”.
Παρουσίαση: Πέτρος Κράνιας
Πηγή: Capital.gr
Ακούστε Active Radio
Like Us On Facebook







Leave a comment