ΔΙΕΘΝΗ
Η GAZPROM ΕIΝΑΙ EΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΥΞHΣΕΙ ΤΙΣ ΠΩΛHΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟY ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom είναι έτοιμος να αυξήσει τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Intelfax επικαλούμενο εκπρόσωπο του Κρεμλίνου την Κυριακή.Ο Πεσκόφ χτές 26/09/2021, είπε επίσης ότι η Gazprom ενδιαφέρεται για περισσότερες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου με την Ευρώπη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Μίλησε για το χαμηλό επίπεδο αποθήκευσης αερίου σε όλη την Ευρώπη. «Είναι δυνατόν να πάρουμε περισσότερο φυσικό αέριο από τη Gazprom και να το μεταφέρουμε εκεί; Είναι δυνατόν. Η Gazprom είναι έτοιμη. Επιπλέον, έχει ήδη καλύψει όλα τα πρόσθετα αιτήματα (προμήθειας)», φέρεται να είπε.

Ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου Gazprom (GAZP.MM) κατηγορήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA) και ορισμένους νομοθέτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι δεν έκανε αρκετά για να αυξήσει τις προμήθειές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, όπου οι τιμές έχουν εκτοξευθεί.

Ο Πεσκόφ επανέλαβε ότι η Gazprom εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις για την προμήθεια φυσικού αερίου. «Η Gazprom είναι έτοιμη για περισσότερα, για υπογραφή περισσότερων συμβάσεων. Αυτό συμβαίνει επειδή οι καταναλωτές μας στην Ευρώπη είναι οι κύριοι εταίροι μας», είπε.

Οι τιμές αναφοράς της Ευρώπης για το φυσικό αέριο έχουν αυξηθεί περισσότερο από 250% φέτος, οδηγώντας σε υψηλότερες τιμές ισχύος και σε αντίκτυπο στις βιομηχανίες που εξαρτώνται από το φυσικό αέριο για την παραγωγή τους, όπως εργοστάσια λιπασμάτων.

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *