ΔΙΕΘΝΗ
Η G7 ”ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ” ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ Η ΡΩΣΙΑ

Η G7 “δεν θα αναγνωρίσει ποτέ” τα σύνορα που η Ρωσία θέλει να επιβάλει δια της ισχύος με τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, υπογράμμισαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών.

“Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τα σύνορα που η Ρωσία προσπάθησε να αλλάξει με τη στρατιωτική επέμβασή της”, αναφέρουν οι επικεφαλής της διπλωματίας σε μια δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο τέλος της τριήμερης συνόδου τους στο Βάνγκελς, στη βόρεια Γερμανία, στην οποία καλούν και πάλι τη Λευκορωσία “να πάψει να διευκολύνει την επέμβαση της Ρωσίας και να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της”.

Υποσχέθηκαν ακόμη να ενισχύσουν την οικονομική και πολιτική απομόνωση της Ρωσίας, να συνεχίσουν την παροχή όπλων στην Ουκρανία και να εργαστούν για την ανακούφιση των παγκόσμιων ελλείψεων τροφίμων που οφείλονται στον πόλεμο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι ανώτεροι διπλωμάτες από τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύτηκαν επίσης να συνεχίσουν τη στρατιωτική και αμυντική τους βοήθεια για “όσο διάστημα είναι απαραίτητο”.

Σε κοινή τους δήλωση δεσμεύτηκαν να αντιμετωπίσουν τη ”ρωσική παραπληροφόρηση” που έχει ως στόχο να κατηγορήσει τη Δύση για τα προβλήματα εφοδιασμού τροφίμων σε όλο τον κόσμο λόγω των οικονομικών κυρώσεων κατά της Μόσχας και κάλεσαν την Κίνα να μην βοηθήσει τη Μόσχα και να μην δικαιολογήσει τον πόλεμο της Ρωσίας.

Το κλειδί για την άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στη Ρωσία είναι η απαγόρευση ή η σταδιακή διακοπή της αγοράς ρωσικού πετρελαίου, με τα κράτη μέλη της ΕΕ να αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να καταλήξουν σε συμφωνία για το θέμα, ακόμη και αν παραμένει αντίθετη η Ουγγαρία.

“Θα επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας για να μειώσουμε και να τερματίσουμε την εξάρτηση από τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες και μάλιστα το συντομότερο δυνατό, βασιζόμενοι στις δεσμεύσεις της G7 για σταδιακή διακοπή ή απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού άνθρακα και πετρελαίου”, αναφέρει η δήλωση.

  

 

 

 

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *