Breaking News
ΕΥΡΩΖΩΝΗ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ!
FORBES: ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΑΝ ΤΟ 98% ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΟ 2018
Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΟΥ
ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ: ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ – ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ DEBATE
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Ο ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΩΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
TΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΗΠΑ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ….ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ
ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΟΧΛΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ «SUMMER FANCY FOOD SHOW 2019»
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ 2019 VOLUNTARY ACTION
ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ 281 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ «SUPER EXPRESS»
23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΣΤΗΝ “ΚΑΡΔΙΆ” ΤΟΥ ΑΙΓΑIΟΥ ΠΛEΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚO ΓΕΩΤΡYΠΑΝΟ ΓΙΑΒΟYΖ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΆ ΣΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ – 11 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ…

Της Μίνας Μπουλέκου∗

Η χώρα μας μοιάζει με ένα έρημο τοπίο, ένα ακυβέρνητο πλοίο χωρίς καπετάνιο με προορισμό δυστυχώς τα βράχια. Έχοντας να αντιμετωπίσει μια σωρεία προβλημάτων που δυσχεραίνουν την Ελληνική Πραγματικότητα σε μια άνευ προηγουμένου εκτεταμένη και πολύπλευρη κρίση από την μεταπολίτευση και μετά.

Ζούμε στο μεταίχμιο σημαντικών πολιτικών αλλαγών, που δεν ξέρουμε καν τι είναι προς όφελος μας και τι όχι.  Η λέξη διαφάνεια έχει αντικατασταθεί από ασύστολα ψεύδη, ψιλά γράμματα στο βωμό των πολιτικών αποφάσεων που λαμβάνονται. Η δημαγωγία και ο αστήριχτος λαϊκισμός με έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που δυναμιτίζουν αυτή την πολύπλευρη κρίση, έχει γίνει δυστυχώς ένα καθημερινό φαινόμενο. Ένα έργο οπού οι ρόλοι των πολιτικών φορέων που μας εκπροσωπούν είναι σχεδόν δυσδιάκριτοι πια.

Αλήθεια τι έχουμε να περιμένουμε από δω και πέρα σαν λαός;

 • Ένα χρέος μη βιώσιμο για την Ελληνική Οικονομία που αιμορραγεί χωρίς ανάπτυξη και ιδιωτική πρωτοβουλία;
 • Μια διαρκής και συνεχόμενη άνευ ουσίας οικονομική διαπραγμάτευση, μεταξύ κυβέρνησης και  θεσμών;
 • Τα φορολογικά μέτρα που πλήττουν ανεπανόρθωτα τον μέσο Έλληνα πολίτη και την ελληνική οικογένεια που προσπαθεί να ανταπεξέλθει με κάθε δυνατό τρόπο για να επιβιώσει.
 • Το συνεχές κούρεμα των συντάξεων. Ποσό ακόμα θα στερούν από τα περήφανα γηρατειά μια αξιοπρεπή διαβίωση;
 • Η ένταξη των προσφύγων και η ενσωμάτωσή τους στην Ελληνική Κοινωνία με τα χίλια μύρια προβλήματα που έχουν προκύψει στην καθημερινότητα μας και με την παράνομη μετανάστευση που υφίσταται ακόμη και σήμερα με σημαντικές ανθρώπινες καθημερινές απώλειες.
 • Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχει καταρρεύσει, λόγω έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία, στοιχειωδών βασικών υλικών τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε ιατρικά υλικά.
 • H ανεργία που μαστίζει τους Έλληνες Πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους μας, που προσπαθούν με κάθε μέσο στην αναζήτηση και εύρεσης εργασίας. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι νέοι και λαμπροί επιστήμονες φεύγουν από την χώρα μας, για να αναζητήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό αύριο που δεν δύναται να βρουν στην χώρα που ζουν.
 • Η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα είναι ένας σημαντικός αναχαιτιστικός παράγοντας για την διατήρηση του Ελληνικού στοιχείου καθώς οι Έλληνες δεν μπορούν να επιβιώσουν σήμερα πόσο μάλλον να δημιουργήσουν νέους πολίτες σε αυτή την χώρα.
 • Η κρίση στο χώρο της παιδείας μέσα από τις σαρωτικές αλλαγές που τείνουν να απαξιώσουν το έθνος, την φυλή, τα ήθη και τις παραδόσεις μας. Η ελληνική γλώσσα, η πλουσιότερη ανά τον κόσμο και η οποία  αποτελεί το στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας. Η εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών, αποτελεί ένα από τα υποχρεωτικά μαθήματα στο εξωτερικό. Εμείς γιατί απαξιώνουμε την γλώσσα μας;
 • Οι εξωτερικές τουρκικές προκλήσεις και οι συνεχόμενες παραβιάσεις στο Αιγαίο καθώς και η αμφισβήτηση των διεθνών συμβάσεων, παραχαράσσοντας την ιστορία, εσκεμμένα επί των εδαφικών μας δικαιωμάτων και των εθνικών μας συνόρων.

Δεν είναι μείζον θέμα ασφάλειας η εδαφική μας ακεραιότητα και υπόσταση; O κίνδυνος είναι πλέον ορατός και η πολιτική ηγεσία οφείλει να είναι ενωμένη και σύσσωμη, πέρα από κάθε μικροκομματική πολιτική που ενισχύει το δόγμα «Διαίρει και Βασίλευε» και πάντα σε μόνιμη εγρήγορση απέναντι στις επερχόμενες προκλήσεις από τους εχθρούς της πατρίδας μας.

Η κρίση των πολιτικών φορέων της χώρας μας, εμφαίνεται  μέσα από τους ανεπαρκείς και αδέξιους χειρισμούς εις βάρος της Ελληνικής Κοινωνίας όπως παρατηρείται στα παρακάτω:

 • Νομοσχέδια που ψηφίζονται με την ένδειξη του κατεπείγοντος, μετά από διεθνείς πιέσεις. Αλήθεια ποιους εξυπηρετούν και ποια συμφέροντα επικρατούν στο τέλος; Εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον της χώρας μας άραγε ή απέχουμε παρασάγγας από αυτό που εννοούμε Εθνική Ανασυγκρότηση της Χώρας;
 • Η έσχατη πολιτική κρίση στην χώρα μας διαφαίνεται από τον τρόπο που προσπαθούν να ελέγξουν και να χειραγωγήσουν το ύψιστο έργο της δικαιοσύνης, καταπατώντας το σύνταγμα και τους νόμους. Πρόσφατο και τραγικό παράδειγμα το νέο σχέδιο νόμου στον Ποινικό Κώδικα όπου δεν θα υπάρχει πλέον κανένα δίχτυ ασφαλείας για κανέναν μας, μιας και η δικαιοσύνη θα θυσιαστεί ακόμη μια φορά στο βωμό των συμφερόντων, και της οριστικής διάλυσης της χώρας μας.

Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά;  Μα ασφαλώς όλοι μας, είτε με την παθητική μας στάση, είτε με το να στηρίζουμε ανθρώπους στην εξουσία που δεν είναι άξιοι να μας εκπροσωπήσουν τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια. Ο χρόνος είναι πολύτιμος για την διάσωση της χώρας μας. Η ιστορία και η καταγωγή μας, δεν μας επιτρέπει άλλα επιζήμια και καταστροφικά λάθη.

Οφείλουμε να σεβαστούμε τους αγώνες των προγόνων μας, που τόσο σθεναρά αγωνίσθηκαν για την Ελευθερία της Πατρίδας μας, αποτελώντας ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.

Θα πρέπει επιτέλους να αντισταθούμε σε κάθε μορφή υποτέλειας που απειλεί την Ελλάδα μας. Μια χώρα που γέννησε την δημοκρατία, όπου άνθισε ο πολιτισμός οι τέχνες και τα γράμματα και που με την σειρά της έδωσε τα φώτα της γνώσης της σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Ας σταθούμε αντάξιοι των προγόνων μας!

Η Μίνα Μπουλέκου είναι Συγγραφέας και Αρθρογράφος, Μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

(Σημ: Το άρθρο εξφράζει προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις)

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!