Breaking News
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ
ΔΙΑΜAΧΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΧΡΥΣH ΕΠΟΧH» ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔIΑΣ
ΗΠΑ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΚΙΝΕΖΟΥ ΥΠΗΚΟΟΥ ΟΤΙ ΕΚΛΕΨΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
ΝEΑ EΝΤΑΣΗ ΗΠΑ – ΚIΝΑΣ ΣΤΗ ΝOΤΙΑ ΣΙΝΙΚH ΘAΛΑΣΣΑ
ΠΕΡΟΥ: ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟ ΓΕΩΓΛΥΦΙΚΟ, 2.000 ΕΤΩΝ
ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1959 ΙΔΡΥΕΤΑΙ Η ΕΛΔΥΚ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η ΝAΡΚΗ ΤΟΥ ΧΡEΟΥΣ ΚΑΙ Ο YΠΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑIΟΥ…
ΓΕΡΜΑΝIΑ: ΥΠEΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝEΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚHΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣIΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚO
ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΗΣ AEGEAN AIRLINES ΣΤΟ 9ΜΗΝΟ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ: ΟΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΗΠΑ: ΝEΟ «ΦΡEΝΟ» ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣIΑΣ ΣΕ ΑΠOΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝIΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝIΩΝ
Ο ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ: ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ «ΧΑΡΙΖΕΙ» ΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ
Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ
Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΟΥΣΚ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΚ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ: ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΦΙΝΛΑΝΔIΑ: ΣΠAΝΙΟ ΚΑΙΡΙΚO ΦΑΙΝOΜΕΝΟ ΜΕ «ΠΑΓΩΜEΝΑ ΑΥΓA» ΝΑ ΚΑΛYΠΤΟΥΝ ΠΑΡΑΛIA
ΤΑ ΜΙΚΡΑ «ΑΘΡΑΥΣΤΑ» ΚΡΑΤΗ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ΤΙΤΑΝ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ – ΑΛΛΑΓΗ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Του Απόστολου Σκουμπούρη 

Επιβεβαιώνοντας , από σήμερα το πρωί είχε αναφέρει ότι οδεύει…προς επιτυχία η δημόσια πρόταση της Τιτάν, πληροφορίες λένε ότι η (δεύτερη) προσπάθεια της εταιρείας στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, οπότε η έδρα μεταφέρεται οριστικά και αμετάκλητα στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, θα προχωρήσουν και οι υπόλοιπες διαδικασίες για το «σήκωμα» και των υπολοίπων μετοχών από το ΧΑ.

Η πρόταση έγινε αποδεκτή σε ποσοστό πάνω του 90% τόσο από τους μετόχους που είχαν κοινές όσο και προνομιούχες μετοχές.

Η επιτυχία της δημόσιας πρότασης, ανοίγει το δρόμο για την τριπλή εισαγωγή σε Euronext Βρυξελλών, Euronext Παρισίων και (εκ νέου) Χρηματιστήριο Αθηνών, κάτι που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιουλίου 2019.

Πλέον, τον πρώτο λόγο και το κυρίαρχο πρόσταγμα θα έχει η TITAN Cement International S.A. (TCI) η οποία καθίσταται μητρική του όλου εγχειρήματος, με έδρα τις Βρυξέλλες, ενώ το σύνολο των μετοχών της Τιτάν θα περάσουν υπό τον έλεγχό της.

Μέσω της επιτυχούς δημόσιας πρότασης, απεμπλέκεται το σενάριο που κάποιοι φοβούνταν, ήτοι η παράλληλη διαπραγμάτευση δύο… ίδιων μετοχών, ήτοι της Τιτάν και της TCI, κάτι που θα προκαλούσε αρρυθμίες και γενικά δεν θα ήταν κάτι εποικοδομητικό για όλο το σύστημα της αγοράς.

Η αποδοχή με ποσοστό άνω του 90% σημαίνει πως ενεργοποιούνται αυτομάτως οι διαδικασίες «Δικαίωμα Εξαγοράς» και «Δικαίωμα Εξόδου» (squeeze out και sell out), τόσο για τις κοινές όσο και τις προνομιούχες μετοχές, ενώ η Τιτάν θα κάνει αίτηση διαγραφής αμφότερων των μετοχών από το ΧΑ. 

Πλέον, μετά την επίτευξη του στόχου του 90%, οι μέτοχοι θα μπορέσουν να εισπράξουν χρηματικό αντίτιμο 19,64 ευρώ για εκάστη κοινή μετοχή και 18,98 ευρώ για εκάστη προνομιούχα.

Θυμίζουμε πως η καταστατική έδρα της TITAN Cement International είναι στο Βέλγιο, μία χώρα που βρίσκεται στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η διοίκηση θα ασκείται από την Κύπρο, χώρα στην οποία ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ έχει πολύχρονη παρουσία και εμπειρία.

Γιατί ο όμιλος στοχεύει στο εξωτερικό 

Φυσικά, η μεταφορά της φορολογικής έδρας του Τιτάνα στις Βρυξέλλες και η εισαγωγή των μετοχών σε διεθνή χρηματιστήρια δεν σημαίνει ότι η εταιρεία «φεύγει» από την Ελλάδα καθώς τα (υπάρχοντα) εργοστάσια, οι εργαζόμενοι και η παραγωγή της παραμένουν εδώ.

Επίσης δεν θα επιφέρει οποιαδήποτε αλλαγή στο εύρος των λειτουργιών, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, τη στρατηγική και τις προτεραιότητες του Ομίλου, ενώ η υφιστάμενη διοικητική ομάδα θα συνεχίσει να ηγείται των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ομίλου Τιτάν, οι λόγοι γι’ αυτή τη (νομική) «μετακόμιση» του ομίλου και την εισαγωγή σε μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια, είναι για να αποκτήσει πρόσβαση με μεγαλύτερη ευχέρεια στα διεθνή επενδυτικά κεφάλαια.

Η απόφαση έρχεται ως φυσική συνέχεια του διαρκώς αυξανόμενου διεθνούς προσανατολισμού της μεγάλης ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας με σκοπό την καλύτερη πρόσβαση σε πηγές άντλησης κεφαλαίων, πολύ μεγαλύτερες από τα στενά όρια της χώρας μας.

Στόχος είναι να ενισχυθεί ο διεθνής χαρακτήρας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου, ενώ η εισαγωγή σε δύο μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια (πλην του περιφερειακού Χ.Α όπως θα επανέλθει δευτερογενώς), θα του προσφέρει πρόσβαση σε ευρύτερη βάση επενδυτών και χρηματοπιστωτικών κέντρων, αλλά και σαφώς μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα.

Παράλληλα, ο Όμιλος πλέον θα αποκτήσει ανταγωνιστικότερο «πρόσωπο» στα μεγάλα ευρωπαϊκά… σαλόνια, όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις και «κλειδώνουν» τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα πάσης φύσεως.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, το παράδειγμα του ομίλου Viohalco που από το 2013 ακολούθησε αυτό το δρόμο, είναι λίαν επιτυχημένο. Μεγάλη πρόσβαση σε διεθνή στρατηγικού τύπου έργα υποδομών, ενέργειας και άλλα, συγχωνεύσεις θυγατρικών και ισχυροποίηση του brand, αλλά και καλύτερη πρόσβαση στα διεθνή επενδυτικά κεφάλαια.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!