ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ (ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ) GLOBAL VISION SUMMIT 2024 ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ WRITERS CAPITAL INTERNATIONAL, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Η Σύνοδος Κορυφής (διημερίδα) Global Vision Summit 2024, που διοργανώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Writers Capital International, ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουλίου 2024, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην προώθηση της πολιτισμικής ανταλλαγής και της παγκόσμιας ενότητας. Η εκδήλωση συγκέντρωσε διανοούμενους, λογοτέχνες, καλλιτέχνες, γιατρούς, επιστήμονες, και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Η Σύνοδος ξεκίνησε με μήνυμα του Καθηγητή Preeth Nambiar, Ιδρυτή του Διεθνούς Writers Capital Foundation, ο οποίος αναφέρθηκε στη δεκαετή πορεία του Οργανισμού, o οποίος είναι αναγνωρισμέμνος από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και υπάγεται στην Κοινωνία των Εθνών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προώθησης των σπουδαιότατων αξιών της ανθρωπότητας. Η Αντιπρόεδρος της Global Vision Summit, Καθηγήτρια Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία,  απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα στους αντιπροσώπους του Οργανισμού και Επίτιμους Προσκεκλημένους από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Ινδία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Γαλλία, η Αλγερία, τα ΗΑΕ, η Ιταλία, η Μάλτα, η Κύπρος, το Ιράν, το Μπαγκλαντές, το Περού, η Νότια Αφρική και το Εκουαδόρ.

1η Ιουλίου

Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε μια σειρά από ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και της Συμβουλευτικής Επιτροπής, όπως η Δέσποινα Δάλμαρη, η Βούλα Μέμου, η Νούλη Τσαγαράκη, η Όλγα Αχειμάστου και ο Ηλίας Τσώνης. Η τελετή έναρξης περιελάμβανε επίσης μια σόλο εμφάνιση στο βιολί από τον Ιωάννη Νίκολη και μια μίνι συναυλία υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Τάκη Νικόλη του Ωδείου Π. Φαλήρου.

Τα 20 Βραβεία Αριστείας 2024 και τα δύο Global Icon Awards απονεμήθηκαν από αξιόλογους αξιωματούχους όπως ο Πρέσβης Επί Τιμή Κωνσταντίνος Κακιούσης, η Πρέσβης Duncan της Αυστραλίας, ο Διευθυντής του Σπιτιού της Κύπρου (εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Κύπρου) Διομήδης Νικήτα, και ο Πρέσβης του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας Ανδρέας Ρεντζούλας, αναγνωρίζοντας τις εξαιρετικές συνεισφορές προσωπικοτήτων σε διάφορους τομείς.

Στο τέλος της ημέρας επιδόθηκαν τα Panorama International Golden Book Awards στους διακριθέντες συγγραφείς που ξεχώρισαν ανάμεσα σε έργα δημιουργών από 87 χώρες.

2η Ιουλίου

Η δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε με την παρουσίαση βραβείων και την αναγνώριση των εμπνευσμένων Γυναικών για το 2024. Η εκδήλωση τίμησε επίσης τα παιδιά που συμμετείχαν στο έργο “Οι Σπίθες της Αλλαγής” στο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Panorama 2024, που είχε ως στόχο να γαλουχήσει τη νέα γενιά ώστε να προστατεύει το περιβάλλον. Ο Γιάννης Καλτσάς, Πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Αμερικής, ο Νίκος Αλεξίου, Πρόεδρος Λογοτεχνών Αμερικής, ο Δρ. Στέφανος Βογιαζιανός Ρόυ, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ (Παράρτημα Ελλάδας), η Δρ. Αγγελική Κομποχόλη, εκπρόσωπος του ECI Φιλόλογος, ανέγνωσαν τους λόγους τους στη Σύνοδο Κορυφής. Ο Νίκος Αλεξίου, Πρόεδρος των Λογοτεχνών Αμερικής, παρουσίασε παγκοσμίως την πολύγλωσση Ανθολογία των Εκδόσεων Writers International Edition με τίτλο «Ποίηση – Η Γλώσσα Πέρα από τα Σύνορα, Poetry – The Language Beyond Borders», που συνδέει 50  λογοτέχνες παγκοσμίως μέσα από το κοινό όραμα των πανανθρώπινων αξιών και της πολυπόθητης ενότητας.

Αρκετά αξιόλογα βιβλία κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τις Εκδόσεις Writers International Edition, συμπεριλαμβανομένων των “Ψίθυροι Ψυχής” από την Ιταλίδα καλλιτέχνη και ποιήτρια Silla Maria Campanini, “Η Τέχνη του Χαϊκού & Τάνκα”, μια ανθολογία 100 αγγλικών χαϊκού και τάνκα από την ποιήτρια Mou Modhubontee, και “Η Ραψωδία του Φοίνικα”, μια μαγευτική συλλογή ποιημάτων τς Preetha VR. Άλλες κυκλοφορίες περιελάμβαναν τα “Ταξίδι στο Άπειρο – Journey to Infinity” από τον Χρήστο Ντικμπασάνη, “Η Γλώσσα της Ειρήνης-The Language of Peace” από την Βούλα Μέμου, “Άλεκτες Προφητείες-Prophecies Untold” από την Βασιλική Δραγούνη, “Πατήματα Ζωής-Steps of Life” από τον Γιώργο Σαρδέλη, “Όασης Μνήμες-Oasis’ Recollections” από την Μαρία Ρετάλη, «Στις Φιλόξενες του Ομήρου Ακρογιαλιές-On Homer’s Hospitable Shores» από την Φωτεινή Γεωργαντάκη-Ψυχογιού, «Η Γλαύκα και ο Ρήγας» – τετράγλωσσο ποιητικό παραμύθι από τον Χρήστο Σάνο, «Φλεγόμενη θάλασσα-Flaming Sea» από τον Δημήτρη Καρούση, «Little Heroes-Great Leaders» από την Κωνσταντίνα Κοντομάρη, και “On My Own” από την Νίνα (Catherine) Ντούρα.

Πολλοί αξιόλογοι εκπρόσωποι της επιστημονικής, ακαδημαϊκής, καλλιτεχνικής κοινότητας και διαπρεπείς προσωπικότητες του πολιτισμού και του επιχειρείν παρευρέθησαν στη διημερή Σύνοδο, τονίζοντας τη σημασία εκδηλώσεων τέτοιου βεληνεκούς.

Η Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώθηκε με τον ευχαριστήριο λόγο από την Όλγα Αχειμάστου (Ημέρα πρώτη) και τη Βασιλική Δραγούνη (Ημέρα δεύτερη) και τον αποχαιρετισμό της Αντιπροέδρου Ειρήνης Ντούρα-Καββαδία, η οποία τόνισε την ανάγκη για τέτοιες παγκόσμιες συναντήσεις με στόχο την προώθηση των αξιών της ανθρωπότητας. Η διημερίδα, η οποία επιβεβαίωσε τη δύναμη της πολιτισμικής ανταλλαγής και της ενωτικής δύναμης της διανόησης, της λογοτεχνίας και της τέχνης, ανέδειξε επίσης την παγκόσμια αλληλεγγύη και ενέπνευσε συνεχιζόμενες προσπάθειες προς ένα φωτεινότερο μέλλον για την ανθρωπότητα.

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *