Breaking News
EΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ: ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ – ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ…
”ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΡΓΗΣ” ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ – «Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΕΣ»
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: AΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΣΕΤΙΝΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΝΕΚΡΟΙ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΑΚΑΡ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ”
ΜΑΖΗΣ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ -Ο ΆΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ 3 ΛΟΓΟΥΣ
ΗΠΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΡΟΥΣΝΤΙ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠ’ ΟΤΙ ΤΟ 1974 & ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ’90
Γράφει ο Κωνσταντίνός Γρίβας*
‘Η Ρωσία με την Τουρκία δεν έχουν γίνει φίλοι και ούτε πρόκειται”.Ο κ. Κων/νος Γρίβας,  σχολιάζει τις ενέργειες της Τουρκίας, τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Ρωσίας για το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ. και την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας στη Θράκη, στο Alert TV. 

 Ο κ. Γρίβας είπε ότι είναι γεγονός ότι η Τουρκία λειτουργεί συνειδητά ως μία αποσταθεροποιητική δύναμη στην περιοχή. Η Τουρκία έχει αυτήν την παρανοϊκή, πλην όμως της βγαίνει μέχρι στιγμής, πολιτική ότι θέλει να λειτουργήσει ως μια αυτόνομη δύναμη μεγάλου βεληνεκούς στην Ευρασία και αυτό θέλει να το επιτύχει διά της ισχύος.
Περνάει το μήνυμα ότι εγώ παιδιά διαλύω τα πάντα γύρω μου, δεν παίζω με τους κανόνες, δεν με ενδιαφέρουν. Επιδεικτικά δείχνει ότι αδιαφορεί για το διεθνές δίκαιο. Η σημερινή Τουρκία, δεν είναι καν η επιθετική Τουρκία της δεκαετίας του ’90 του ’80, ούτε καν η επιθετική Τουρκία του ’74 που έκανε την εισβολή στην Κύπρο. Είναι κάτι πάρα πολύ πιο επικίνδυνο.

Ο κ. Γρίβας πρόσθεσε ότι στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν απόλυτες φιλίες. Είναι να θεωρούμε ότι η Ρωσία με την Τουρκία έχουν γίνει φίλοι. Δεν έχουν γίνει και δεν πρόκειται να γίνουν φίλοι. Έχουμε τεράστια ανταγωνιστικά συμφέροντα, θα έχουν μια πολύ επικίνδυνη λυκοφιλία σε συνδυασμό με συγκρούσεις και ανταγωνισμό. Αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν σε σύγκρουση γιατί έχουνε τεράστια ανταγωνιστικά συμφέροντα. Ο κ. Γρίβας συμπλήρωσε ότι οι Τούρκοι έχουν εξαπολύσει έναν ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας, που αποσκοπεί στην αποδόμηση της εθνικής κυριαρχίας.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Ενημέρωση και Σκέψη 
*ΟΚωνσταντίνος Γρίβας είναι, καθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
(Το άρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη) 
Πηγή: Enoplos.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *