ΔΙΕΘΝΗ Η ΣΕΡΒΙΑ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΕ 4 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Η ΣΕΡΒΙΑ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΕ 4 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Ο υπουργός Υποδομών στο Κοσσυφοπέδιο,  Λιμπούρν Αλίου, ανακοίνωσε ότι η Σερβία απέρριψε το αίτημα για επίσκεψη στη  Μέντβετζα, στο Μπουγιάνοβατς και στο Πρέσεβο σε αυτόν και τρεις  συναδέλφους του  υπουργούς.

Ο Αλίου λέει ότι το αίτημα των τεσσάρων υπουργών να εισέλθουν στην περιοχή απορρίφθηκε χωρίς καμία αιτιολόγηση.

«Από σήμερα, μαζί με άλλους τρεις υπουργούς, προγραμματίσαμε να ξεκινήσουμε μια διήμερη επίσκεψη στη Μέντβετζα, στο Μπουγιάνοβατς και στο Πρέσεβο.

«Όμως λίγο πριν την αναχώρηση της αντιπροσωπείας μας, η επίσκεψη δεν επετράπη χωρίς να αναφερθεί κάποιος λόγος από τις αρχές του Βελιγραδίου», έγραψε.

Πριν από μέρες, ο βουλευτής της αλβανικής μειονότητας στο σερβικό κοινοβούλιο, Σαΐπ Καμπέρι, μίλησε στους συναδέλφους του σχετικά με την αναγνώριση των αλβανικών εθνικών συμβόλων στο σερβικό κράτος.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Ενωμένη Κοιλάδα – SDA Σάντζακ» ζήτησε από τη Σερβία να επιτρέψει τη χρήση  των εθνικών συμβόλων των Αλβανών, γιατί μόνο έτσι, όπως είπε, θα επιτευχθεί η προσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Καμπέρι επέμεινε ότι οι Αλβανοί στη Σερβία θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για την ελεύθερη, δημόσια και επίσημη χρήση των αλβανικών εθνικών συμβόλων στη Σερβία, ενώ στο τέλος παρέθεσε στίχους από τον αλβανικό ύμνο στην αίθουσα.

Παρουσίαση: Gazeta Dita

Mε πληροφορίες από: Εchedoros-a.gr

14:55 – 28/11/2021

 

 

 

Πηγή: Anixneuseis.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *