Breaking News
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ: ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ BREITBART EUROPE SUMMIT
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΕ ΤΡΑΜΠ: ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ – ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ TRUTH SOCIAL
WGES GLOBAL™: ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ NOVA 2026 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΟΥΜΠΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΑ – ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΧΩΝΑΚΙΑ ΤΟΡΤΙΓΙΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΙΩΜΕΝΟ ΤΥΡΙ
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΥΚΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
Ο ΤΡΑΜΠ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ: ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝΟΙ ΡΩΣΙΚΟ ΝΤΙΖΕΛ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ
11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ “Β”: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα κηρύσσει κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο με την Ουκρανία από τα μεσάνυχτα της 8ης Μαΐου έως και τις 10 Μαΐου, με αφορμή την επέτειο της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 81ης επετείου της νίκης του σοβιετικού λαού στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, από τα μεσάνυχτα της 8ης Μαΐου έως τις 10 Μαΐου, η ρωσική πλευρά κηρύσσει κατάπαυση του πυρός», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στην εφαρμογή Telegram.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Μόσχα υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου τα ρωσικά στρατεύματα «θα σταματήσουν πλήρως τις εχθροπραξίες», προειδοποιώντας ωστόσο ότι σε περίπτωση που η Ουκρανία παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός, ο ρωσικός στρατός θα δώσει την «ανάλογη απάντηση».

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επανέλαβε τις απειλές που είχε διατυπώσει χθες η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, περί ενδεχόμενου «μαζικού πυραυλικού πλήγματος στο κέντρο του Κιέβου» σε περίπτωση που η ουκρανική πλευρά παραβιάσει την εκεχειρία.

Την ίδια ώρα, η Μόσχα κάλεσε από χθες τις πρεσβείες στο Κίεβο να απομακρύνουν το προσωπικό και τους υπηκόους τους από την ουκρανική πρωτεύουσα, προειδοποιώντας ότι «οι επιθέσεις αντιποίνων θα είναι αναπόφευκτες» εάν η Ουκρανία διαταράξει τους εορτασμούς για τη νίκη κατά της ναζιστικής Γερμανίας.

Παρά τις σχετικές ανακοινώσεις, Ρωσία και Ουκρανία συνέχισαν τις επιθέσεις, ενώ το Κίεβο είχε προτείνει μονομερή κατάπαυση του πυρός να τεθεί σε εφαρμογή από σήμερα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι θα τηρηθεί διήμερη εκεχειρία.

Ζελένσκι:  Η εκεχειρία που προτείνει η Ρωσία δείχνει την «περίεργη και ακατάλληλη» λογική των ηγετών της

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ρωσίας να κηρύξει περιορισμένη εκεχειρία για τους εορτασμούς μνήμης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποκαλύπτει την «περίεργη και ακατάλληλη» λογική της ρωσικής ηγεσίας.

Στη νυχτερινή βιντεοσκοπημένη ομιλία του, ο Ζελένσκι ανέφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να συμβάλουν πιο αποτελεσματικά στη διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη, όπως είχαν πράξει κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επιδεικνύοντας μια «δίκαιη και ισχυρή στάση απέναντι στον επιτιθέμενο».

Πηγή: Εrtnews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *