Breaking News
ΒΟΥΛΗ: ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΕ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ – ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ 1.000 ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΞΟΥΝ ΓΡΑΠΤΩΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ
EUROVISION 2025: H KLAVDIA ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ “ΤΥΧΕΡΗ” 17Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ – Η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΝΙΚΕΣ
16 ΜΑΙΟΥ 2025: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΔΗΜΑΣ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!
ΓΡΙΒΑΣ: ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ – ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΓΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΑΣΕΠ: ΛΗΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Η ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ
15 ΜΑΙΟΥ 2025: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ
Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ “ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΕΣ”

Η Πορτογαλία είναι έτοιμη να υποδεχθεί μετανάστες, αλλά όχι και «με τις πόρτες της ορθάνοιχτες», δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Λουίς Μοντενέγκρο, εκφράζοντας την υποστήριξή του στους μηχανισμούς της ΕΕ που εγγυώνται την επιστροφή των παράνομων μεταναστών.

«Είμαστε διαθέσιμοι να υποδεχθούμε μετανάστες στην Πορτογαλία από χώρες όπου οι άνθρωποι δεν έχουν εξασφαλισμένες ευκαιρίες. Χρειαζόμαστε εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό για διάφορους τομείς οικονομικής δραστηριότητας και είμαστε ανοιχτοί σε αυτό, αλλά αυτό το άνοιγμα δεν πρέπει να συγχέεται με μια πολιτική ορθάνοιχτων θυρών», δήλωσε ο Μοντενέγκρο.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες κατά την άφιξή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί συζήτηση για τη διαχείριση της μετανάστευσης, ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας σε επίπεδο ΕΕ «μηχανισμών που θα διασφαλίζουν ότι όσοι δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες μπορούν να επιστραφούν, με τρόπο που να εγγυάται, φυσικά, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας».

«Πρέπει να υπάρχει συνέπεια για την παράτυπη μετανάστευση, διότι αν δεν υπάρχει συνέπεια, σημαίνει ότι ανοίγει η πόρτα, και όλοι όσοι φτάνουν στην Ευρώπη παράνομα καταλήγουν να νομιμοποιούν την κατάστασή τους. Και γι’ αυτό είναι απαραίτητο, σε περιπτώσεις μεγαλύτερης πίεσης, να μπορούν να υπάρχουν μηχανισμοί που να αποτρέπουν την παράτυπη συμπεριφορά», είπε.

Επισημαίνοντας ότι «κάθε κράτος μέλος έχει τη δική του πραγματικότητα» όσον αφορά τη μετανάστευση, ο Μοντενέγκρο πρόσθεσε τα εξής:

«Αυτό που μας απασχολεί περισσότερο [στην] Πορτογαλία αυτή τη στιγμή είναι να υπάρχει στην πραγματικότητα μια πολιτική επιστροφής που να είναι, από την άποψη της εγγύησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ικανή να… επιδιώξει τον στόχο να κάνει τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται εντός των κανόνων.

«Είμαστε μια χώρα που πρέπει να καλωσορίζει τους μετανάστες και επίσης πρέπει, όπως ήταν η πολιτική αυτής της κυβέρνησης, να έχουμε ρυθμιζόμενες μεταναστευτικές ροές, ώστε να είμαστε σε θέση να παρέχουμε πιο αξιοπρεπείς συνθήκες υποδοχής, και αυτό είναι που είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε», πρόσθεσε.

Αυτή η τακτική σύνοδος κορυφής της ΕΕ του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία η Γερμανία και η Γαλλία αυστηροποιούν τους ελέγχους στα σύνορά τους και τους μεταναστευτικούς κανόνες. Παράλληλα, ώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν επίσης μεταναστευτικές πιέσεις, ενώ η Ιταλία συνάπτει συμφωνίες με τρίτες χώρες για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου. Ακόμα, τόσο η Πολωνία όσο και η Φινλανδία επιδιώκουν να αναστείλουν προσωρινά το δικαίωμα ασύλου ως απάντηση σε αυτό που λένε ότι επιχειρούν η Λευκορωσία και η Ρωσία να χρησιμοποιήσουν τους μετανάστες για να αποσταθεροποιήσουν τη Δύση.

Πηγή: Εuractiv.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *