Breaking News
ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ «ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ»
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ, ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ – ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟ 3ΗΜΕΡΟ
ΧΑΝΙΑ: ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΔΥΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
Ο ΣΡΕΝΤΕΡ ΜΗΝΥΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ
ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ – ΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ– ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: EΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ
EΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΟΛΕΝΙΒΚΑ ΜΕ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΙΟΥΛΙΟΣ 1974: ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
H ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΦΩΤΙΕΣ: ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΚΑΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέουζ Μοραβιέτσκι δήλωσε την Πέμπτη (28 Ιουλίου) ότι ενδεχόμενη απόφαση για υποχρεωτική μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ληφθεί ομόφωνα και όχι με ειδική πλειοψηφία.

 

 

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προετοιμάζονται για περαιτέρω περικοπές στις ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου ενέκριναν την Τρίτη ένα αποδυναμωμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον περιορισμό της ζήτησης, μετά την επίτευξη συμβιβαστικών συμφωνιών για τον περιορισμό των μειώσεων της κατανάλωσης για ορισμένες χώρες.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι περικοπές θα μπορούσαν να καταστούν δεσμευτικές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης εφοδιασμού, εφόσον συμφωνεί η πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ. Η Ουγγαρία ήταν η μόνη χώρα που αντιτάχθηκε στο σχέδιο, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της ΕΕ.

Η Πολωνία είχε δηλώσει ότι ήταν κατά των δεσμευτικών περικοπών και την Πέμπτη ο Μοραβιέτσκι δήλωσε ότι ήθελε να έχει τη δυνατότητα να ασκήσει βέτο σε μια τέτοια απόφαση.

«Είμαστε απολύτως υπέρ μιας τέτοιας ψηφοφορίας σε αυτό το θέμα -λόγω του γεγονότος ότι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια, το ενεργειακό μείγμα- που θα γίνεται με τον τρόπο της λεγόμενης ομοφωνίας, όπου η Πολωνία έχει το δικαίωμα βέτο. Το απαιτούμε», δήλωσε στον ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Polsat News.

«Εάν η ΕΕ προσπαθήσει να μας εξαναγκάσει να ψηφίσουμε με ειδική πλειοψηφία, θα διαμαρτυρηθούμε έντονα. Εάν χρειαστεί, θα προβούμε σε επίσημο βέτο και τότε, δυστυχώς, η στάση απέναντι σε αυτό το βέτο θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο υπουργός για το κλίμα της Πολωνίας δήλωσε σε ξεχωριστή συνέντευξη ότι η Πολωνία έχει ήδη επιτύχει σημαντική μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και ότι η συζήτηση για υποχρεωτικές περικοπές είναι «περιττή».

«Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί ποτέ … δεν θα υποστηρίξουμε σε καμία περίπτωση μια τέτοια (υποχρεωτική) μείωση και στη χειρότερη περίπτωση, αν υπερψηφιστεί, απλώς δεν θα συμμορφωθούμε», δήλωσε η Άννα Μόσκουα στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα TVP.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *