Breaking News
ΕΕ: ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ EUFOR- ΝΕΑ ΠΗΓΗ ΕΝΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ;
ΕΕ: ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΤΟ: ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ
ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ – ΣΤΟ 12% ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΟΡOΝΟΪΟΥ: ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ, ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΧΘΕΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΖΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΠΥΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ- ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 17 ΝΕΚΡΟΙ
ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ F-16 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΚΙΝΑ: «ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΤΑΙΕΣ» ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΝΑ ΜΑΣ «ΣΠΙΛΩΣΕΙ»
ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ: Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ “ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ”
Uncategorized
Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑ PFIZER

Η πολωνική κυβέρνηση έχει εκφράσει την προθυμία της να χαλαρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις με την Pfizer λόγω της μειωμένης ζήτησης για εμβόλια στην Πολωνία και των εκατομμυρίων Ουκρανών προσφύγων που εισέρχονται στη χώρα.

 

 

Οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ του υπουργείου Υγείας της Πολωνίας, της Pfizer και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς η κυβέρνηση ζήτησε από τη φαρμακευτική εταιρεία «ευελιξία στην εκτέλεση των συμβάσεων».

Οι πολωνικές αρχές ανησυχούν για τα αυξημένα έξοδα φιλοξενίας προσφύγων από την Ουκρανία στο έδαφός τους και τον μειωμένο ενθουσιασμό για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 στη χώρα. Περίπου 7.000 εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στην Πολωνία κάθε μέρα.

Το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν αρκετά σκευάσματα της Pfizer στις κρατικές αποθήκες για την προμήθεια της Πολωνίας για τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, η Pfizer δεν συμφωνεί με την πρόταση της Πολωνίας να είναι πιο ευέλικτη.

«Στις συνομιλίες μας με την εταιρεία Pfizer, συναντήσαμε έναν τοίχο. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να τους ενημερώσουμε ότι στην κατάσταση που βρεθήκαμε, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τη σύμβαση, δεν μπορούμε να δεχτούμε εμβόλια και τους ζητάμε να μην τα παράγουν για την Πολωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Wojciech Andrusiewicz.

«Δεν επρόκειτο να εγκαταλειφθούν εντελώς τα εμβόλια, μόνο να αναβληθούν οι ημερομηνίες. Εάν αυτό δεν ήταν δυνατό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να είχε αγοράσει τα εμβόλια», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση επικαλέστηκε τη ρήτρα ανωτέρας βίας στη σύμβαση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επίσης ενημερωθεί για την κατάσταση.

«Τα κράτη μέλη δεσμεύονται από τις υποχρεώσεις τους βάσει της σύμβασης με την Pfizer, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατανοεί προφανώς τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Πολωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Stefan de Keersmaecker. Η Επιτροπή θα προσπαθήσει να μεσολαβήσει στις συνομιλίες μεταξύ της Πολωνίας και της εταιρείας, πρόσθεσε.

«Είμαστε δεσμευμένοι στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Θα καταλήξει η υπόθεση στο δικαστήριο; Βασιζόμαστε στην υπεύθυνη συμπεριφορά της Pfizer», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Photo:Οι πολωνικές αρχές ανησυχούν για τα αυξημένα έξοδα φιλοξενίας προσφύγων από την Ουκρανία στο έδαφός τους και τον μειωμένο ενθουσιασμό για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 στη χώρα. [EPA-EFE/DANIEL POCKETT]

 

 

 

 

Πηγή: Euractiv.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *