Breaking News
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕIΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΜΕΤA-ΚΟΡΟΝΟΪΟY ΕΠΟΧH Η ΚIΝΑ ΦΑIΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕIΝΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚA ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚA
ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΟΥΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ»
Η ΙΝΔΙΑ ΑΠΕΛΑΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ “I CAN’T BREATHE”: ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ΒΙΝΤΕΟ)
Η ΒΙΑ ΩΣ ΜΑΜΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, Ο ΤΟΚΕΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΕΝΕΤΑΙ
ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΑ 6 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ
ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ: ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ 7 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΤΟΥΡΚIΑ: ΟΙ ΣΧEΣΕΙΣ ΜΕ ΙΣΡΑHΛ ΚΑΙ ΑIΓΥΠΤΟ – ΠΡΟΣΔΟΚIΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚOΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΚΑΣΑ ΤΗΝ «ΠΛΗΡΩΣΑΝ» ΞΑΝΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ 40 ΠΟΛΕΙΣ
ΠΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧIΑ ΟΜIΛΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙAΝΝΗ – ΕΛΛAΚΤΩΡ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠIΔΙΑ
ΓΑΔΑ: «ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚEΣ ΔΥΝAΜΕΙΣ ΔEΧΘΗΚΑΝ ΕΠΙΘEΣΕΙ ΜΕ ΣΩΜΑΤΙΚH ΒIΑ, ΠEΤΡΕΣ ΚΑΙ ΞYΎΛΑ. ΠEΝΤΕ ΣΥΛΛHΨΕΙΣ, EΞΙ ΤΡΑΥΜΑΤIΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟI»
Ν.ΙΩΝIΑ: ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚH ΜΕ ΜΟΛΩΤΟΦ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ: Ο “ΝΤΑΗΣ” ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΧΙΚΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΗ Η “ΚΑΥΤΗ” TOYOTA GR COROLLA ΤΩΝ 261 ΙΠΠΩΝ
ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ 32 ΔΙΣ.: Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο “ΤΣΙΟΔΡΑΣ” ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
“SUMMER SCHOOL ON AUTONOMOUS SYSTEMS 2020” ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ
1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ;
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΟΜΙΛIΑ ΤΣIΠΡΑ ΠΟΥ Ο IΔΙΟΣ ΘΑ ΘEΛΕΙ HΔΗ ΝΑ ΞΕΧAΣΕΙ

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Λένε ότι στην πολιτική μία στιγμή αρκεί για να σε αναδείξει ή να σου χαλάσει ολόκληρο το αφήγημα. Για τον πρωθυπουργό η στιγμή αυτή ήταν αναμφίβολα όταν κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, μιλώντας σε έντονο ύφος και κάνοντας χειρονομίες απευθύνθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πρώτο ενικό: «Είσαι πολύ λίγος να μιλάς εσύ για μένα» είπε ο κ. Τσίπρας στον κ.Μητσοτάκη.

Ήταν προφανές ότι ο κ. Τσίπρας είχε μόλις χάσει την ψυχραιμία του, στοιχείο το οποίο αποφεύγεται σε όλα τα εγχειρίδια πολιτικής επικοινωνίας.

Για έναν πολιτικό και μάλιστα σε τόσο υψηλό αξίωμα , η έλλειψη ψυχραιμίας σε μία ευαίσθητη χρονικά συγκυρία, με τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις να απέχουν κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες,  δεν αποτελεί και την καλύτερη ένδειξη ότι τα πράγματα πηγαίνουν όπως ο ίδιος τα έχει σχεδιάσει.

Η χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής στιγματίστηκε από την άνευ προηγουμένου κόντρα μεταξύ Τσίπρα Μητσοτάκη, η οποία εκφράστηκε και με εκατέρωθεν προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Όμως όποιο και αν είναι το επίπεδο της έντασης σε κάθε τετ α τετ διαμάχη, ο ενικός αποτελεί δείγμα έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης και έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων.

Ο Πρωθυπουργός παράλληλα αναγκάστηκε να παραδεχτεί δημόσια κάτι , το οποίο έναν χρόνο τώρα ο ίδιος είχε φροντίσει επιμελώς να αποσιωπήσει.

Την παρουσία του στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου για ολιγοήμερες διακοπές, μερικά 24ωρα μετά τα τραγικά γεγονότα στην Ανατολική Αττική. Μία παρουσία, η οποία «τραυμάτισε» το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», πάνω στο οποίο η κυβέρνηση οικοδόμησε την θητεία της.

Σωστό ή λάθος , υπερβολικό ή όχι , απαντήσεις υπάρχουν πολλές όμως η ουσία είναι μία: Η ζημιά για τον κ.Τσίπρα έγινε. Μια ζημιά, το μέγεθος της οποίας θα αποδειχθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Μία όμως ακόμα στιγμή που έφερε σε αμηχανία τον πρωθυπουργό ήταν και η σύνδεση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης της παρουσίας του κ.Τσίπρα στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου και του τηλεοπτικού μηνύματος της 21ης Αυγούστου που πραγματοποίησε στην Ιθάκη.

Ο κ.Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο νησί επελέγη επειδή ο κ.Τσίπρας έκανε κρουαζιέρα στο Ιόνιο, ενώ στη δήλωση του μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, μόλις εκείνος αποβιβάστηκε, μιλούσε για τις «ελίτ», κάτι τουλάχιστον αναντίστοιχο της θέσης , στην οποία βρισκόταν….

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια. Τη φοροασυλία του μεγάλου πλούτου, τη γενικευμένη διαπλοκή και διαφθορά, την ασυδοσία μιας σειράς επιχειρηματικών και εκδοτικών ομίλων που για χρόνια θεωρούσαν ότι η χώρα τους ανήκει, τον κυνισμό και την περιφρόνηση μιας πολιτικής ελίτ η οποία νόμισε ότι η Ελλάδα είναι φέουδο και οι Έλληνες πειθήνιοι υπήκοοι της» είχε τονίσει μεταξύ άλλων ο κ.Τσίπρας στην Ιθάκη.

Σε κάθε περίπτωση η αναμέτρηση Τσίπρα Μητσοτάκη στο κοινοβούλιο είναι απολύτως ενδεικτική των υψηλών τόνων που θα ακολουθήσουν, καθώς ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για τις επερχόμενες κάλπες.

Όσο λοιπόν οι εκλογές θα έρχονται πιο κοντά τόσο θα γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη η γνωστή παραδοχή πως «με αλαζονεία και εφησυχασμό εκλογές ποτέ δεν κέρδισε κανείς»…

 

 

 

 

 

 (Σημ: Tο άρθρο εκφράζει προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις) 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *