ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΜΕΛΟΝΙ ΘΟΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Γράφει ο Γιάννης Σιδέρης*

Στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα, προκειμένου να ελεγχθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, βρίσκεται ο φάκελος της ΜΚΟ Human Rights 360, καθώς και άλλων οργανώσεων που έχουν αντικείμενο το μεταναστευτικό, όπως πληροφορεί το dikastiko.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα  η έκθεση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία και στα συναρμόδια υπουργεία από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος  ζητά να ερευνηθεί ο ιδρυτής της ΜΚΟ Human Rights 360 για το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (με ποσά άνω των 120.000 ευρώ), με βασικό αδίκημα την απιστία. 

Η ΜΚΟ απαντά στην ιστοσελίδα της ότι δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση για το πόρισμα της Άρχής, κάνει λόγο για πλήθος ανακριβών στοιχείων, και φυσικά αναφέρεται στη γνωστή φιλολογία περί τυφλής επίθεσης που δεν στοχοποιεί μόνο την συγκεκριμένη οργάνωση αλλά «την συλλογική έκφραση της κοινωνίας των πολιτών». 

Πάντως η «συλλογική έκφραση της κοινωνίας των πολιτών» αποβαίνει αρκούντως προσοδοφόρα. Σύμφωνα  δημοσίευμα της εφημερίδας Reaλ Νnews, τα έσοδα της Human Rights 360 από δωρεές το 2017 ήταν 18.750 ευρώ. Το 2018, ανεβαίνουν στα 430.700, το 2019 φτάνουν τα 679.722 ευρώ, το 2020 στα 1.558.491 και το 2021 στα 1.048.280 ευρώ! 

Παράλληλα η ΜΚΟ μάλλον θεωρεί ως συλλογική έκφραση της κοινωνίας  των πολτών  την παραπληροφόρηση και την καταγγελία της χώρας μας με ψευδή στοιχεία. Ήταν από αυτούς που κατήγγειλαν τον… θάνατο της – ανύπαρκτης- μικρής Μαρίας  στον Έβρο από τσίμπημα σκορπιού, που τροφοδότησε και τα ψευδή δημοσιεύματα στο Σπήγκελ. Τουλάχιστον το τελευταίο,  διαπιστώνοντας το ψεύδος, διέγραψε τα σχετικά  δημοσιεύματα.  

Αυτό βέβαια δεν αποκατέστησε την αμαυρωμένη εικόνα της χώρας μας, εναντίον της οποίας λυσσομανούν οι ΜΚΟ και οι διάφοροι Έλληνες (ελληνόφωνοι κατ’ ουσίαν)  αλληλέγγυοι, οι οποίοι ποτέ δεν  βρίσκουν κακό λόγο να πουν για την Τουρκία. Και γιατί να μην το κάνουν; Βρίσκουν ευήκοα ώτα στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία προ ουδενός ορρωδεί, αδιαφορώντας αν οι ασύστατες καταγγελίες της ξεπερνούν τα σύνορα και γίνονται καταγγελτικές ειδήσεις για τη χώρα, όχι για την κυβέρνηση.   

Ο Νίκος Φίλης εν πλήρει ασυνειδησία  χαρακτήριζε «δολοφόνους» την κυβέρνηση  για την ανύπαρκτη Μαρία. Κατρούγκαλος, Σπίρτζης κ.α. ισχυρίζονταν ότι η νησίδα του Έβρου όπου συνέβη το υποτιθέμενοι περιστατικό βρισκόταν σε ελληνικό έδαφος, διαψεύδοντας  ακόμη και την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Όλους αυτούς τους υπερέβαλε  πάντως ο Τσίπρας που συνέθεσε μια επικολυρική ελεγεία, ανοήτως (όχι σκοπίμως δηλαδή)  ταυτισμένη  με την τουρκική προπαγάνδα: «Ψέματα για τους καταραμένους του Εβρου που τους δήλωναν ανύπαρκτους, ενώ αυτοί αργοπέθαιναν για μέρες σε μια νησίδα του ποταμού.   Ψέματα ακόμα και για το νεκρό πεντάχρονο παιδί, που άφησε  την τελευταία του πνοή αβοήθητο και θάφτηκε από την αβοήθητη μητέρα του»  (τόσο αβοήθητη που  το έσκασε κρυφίως από τη δομή που τη φιλοξενήσαμε και εξαφανίστηκε!) 

Η ασυδοσία των ΜΚΟ και η αίσθηση παντοδυναμίας τους έχει φτάσει να μη  λογαριάζουν τα κράτη, τους νόμους και τις αποφάσεις των πολιτικών ηγεσιών. Ο γνωστός μας «διασώστης» Ιάσωνας σε ένα tweet έγραψε το Σεπτέμβρη: «Το 2019 ο Σαλβίνι έλεγε ότι θα μας βυθίσει σε μια βδομάδα. Τώρα υπάρχουν 14 διασωστικά καράβια και 3 αεροπλάνα στη Μεσόγειο. Και απευθυνόμενος προς τη νέα Ιταλίδα Πρωθυπουργό Μελόνι – όποια και αν είναι, είναι εκλεγμένη Πρωθυπουργός χώρας – με αυτάρεσκο  ύφος προκαλούσε: «Κυρία Μελόνι σας περιμένουμε»!

Η Μελόνι όντως… ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση. Το διασωστικό Ocean Viking γαλλικής ΜΚΟ, με 234 μετανάστες, δεν βρήκε φιλόξενο ιταλικό λιμάνι και έβαλε πλώρη για τη Μασσαλία. Η απόφαση Μελόνι δεν άρεσε στη γαλλική κυβέρνηση, και ως αντίποινα ανήγγειλε την αναστολή της υποδοχής 3.500 αιτούντων άσυλο από την Ιταλία. Η ψύχρανση των σχέσεων των δύο μεγάλων χωρών προβλημάτισε τις ευρωπαϊκές  ηγεσίες, και εξ αυτού η τσεχική προεδρία της ΕΕ συγκαλεί Έκτακτο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων, μεθαύριο 25 Νοεμβρίου. 

Αυτά θορύβησαν και την ευαίσθητη ψυχούλα, Επίτροπο Μετανάστευσης Ιλβα Γιόχανσον, που δεν χάνει ευκαιρία να κατηγορεί την χώρα μας για το μεταναστευτικό. Ανακοίνωσε σχέδιο τριών πυλώνων που θα θέσει στο τραπέζι την Παρασκευή. Πάντως οι πρώτες ενδείξεις του σχεδίου της δεν προσανατολίζονται στη μείωση των ροών (Να σημειωθεί ότι το 2022 πέρασαν από Αφρική προς Ευρώπη 90.000 μετανάστες, 50% περισσότεροι από το προηγούμενο έτος).

Αν οι μακάριες δημοκρατικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αδιαφορούσαν τόσα χρόνια και άφησαν την ακροδεξιά Μελόνι να θέσει το πρόβλημα  εμπράκτως, -δια της άρνησης ελλιμενισμού- κακό του κεφαλιού τους.

*Ο Γιάννης Σιδέρης είναι δημοσιογράφος

(Το άρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη)

Πηγή: LIberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *